Besparing med luftvärmepump

Med en luftvärmepump kan du göra betydande långsiktiga besparingar både för din plånbok och miljön. Du kan minska din uppvärmningskostnad med upp till 55% (upp till 75% för fritidshus) samtidigt som energiåtgången blir mindre.

En luftvärmepump har en låg investeringskostnad i förhållande till hur mycket pengar och energi du sparar. Den fungerar som en energibesparande värmekälla tillsammans med ditt hushålls övriga uppvärmningsenheter som vattenburen värme och eluppvärmning. Den ser även till att de inte kräver samma energiåtgång.

Den exakta besparingen för just ditt hem beror på planlösning och var du bor, men normalt sparar du mellan 35-55% (upp till 75% för fritidshus) av den energi som behövs för att värma upp hemmet. För ett genomsnittshus i Sverige innebär det en besparing på mellan 5 000 och 10 000 kr per år. (Om du värmer ditt hus med fjärrvärme eller med en fungerande bergvärme- eller pelletsanläggning så är en luftvärmepump inte lika lönsam.)

Följ vår enkla steg-för-steg guide nedan för att se vilken pump som passar dig, hur stor besparing du kan göra med en luftvärmepump i hemmet och se när investeringen har betalat sig själv.

Hur mycket sparar jag med en luftvärmepump?

 

Finansiering av din luftvärmepump

Tillsammans med vår samarbetspartner kan vi erbjuda olika finansieringslösningar när du köper en luftvärmepump.

Du kan till exempel välja att köpa din luftvärmepump nu och betala om sex månader. Bor du i en medelstor villa betyder det att du tjänat in omkring en femtedel; 4 000 – 5 600 kronor - redan innan du betalar. Beräkningen är för en snittvilla med en årsförbrukning på cirka 25 000 kWh och är beroende på när under året luftvärmepumpen installeras. Du kan även börja amortera direkt om du vill.

Vilken typ av finansiering som passar dig bäst bestämmer du när du beställer din pump hos vår samarbetspartner. Då får du även hjälp med ansökan och ger dig svar på frågor kring de olika finansieringslösningarna. Fyll i en intresseanmälan för att bli kontaktad inom några dagar..

Rätt till ROT-avdrag

Eftersom installationen utförs av auktoriserade installatörer går det att göra ROT-avdrag för arbetet och det sänker också ditt pris och gör investeringen ännu mer sparsam. Läs mer om hur ROT-avdraget fungerar hos Skatteverket.

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort för att diskutera den bästa lösningen för just dig.

Till intresseanmälan

Kontakta oss

Så hjälper vi dig med dina frågor om våra luftvärmepumpspaket.

Telefon: 020-42 32 00

Vardagar kl 8-18