Fler än hälften av alla svenska hushåll värms upp med fjärrvärme. Skaffa fjärrvärme du också.

värt att veta om fjärrvärme 

Fjärrvärme är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige. 9 av 10 flerbostadshus värms upp med hjälp av fjärrvärme och ungefär hälften av övriga bostäder och lokaler.

Den stora fördelen med fjärrvärme är att det är en trygg och enkel uppvärmningsform som sköter sig själv. När det heta vattnet gjort jobbet i huset har det svalnat av och leds tillbaka till värmeverket. På vägen tillbaka kan vattnet göra nytta genom att värma trottoarer eller fotbollsplaner så att de blir isfria.

Fjärrvärme är en miljövänlig, klimatsmart och energieffektiv uppvärmningsform där hett vatten produceras i en central anläggning som sedan distribueras ut i samhället i ett nät av rör under våra fötter. Genom att fjärrvärmen kan ta tillvara resurser som annars skulle gå förlorade gör den hela samhällen energieffektiv. Stora delar av bränslet som används för att hetta upp vattnet består av träavfall, restprodukter och avfall.

Besök våra företagssidor för att hitta information om vilka fjärrvärmetjänster vi erbjuder din bostadsrättsförening.

Till företagssidorna

Kontakta oss

Kontakta kundservice om du har några frågor rörande fjärrvärme.
Telefon: 020-36 00 36
Vardagar kl 8–18

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.

Visste du att...

Även värme kan återvinnas. Överflödig värme från till exempel industrier och datahallar återvinns och blir till fjärrvärme.