SOLID Solrif är ett patenterat system i glas/glas som ersätter takpannorna du har på taket. Panelerna läggs direkt på ditt papptak och sitter fast i ett integrerat monteringssystem.

En av de bästa panelerna på marknaden gällande kvalitet, hållbarhet och konstruktion i glas-glas.

Hållbart soltak

Den största skillnaden mellan standardpaneler och glas-glas paneler är helt enkelt att man bytt ut baksidan på panelen från en tunn plastfilm (brukar varar cirka 20 mikromillimeter) mot ett härdat glas. Med härdat glas på varje sida om cellerna får du en mycket hållbar konstruktion som inte bara skyddar cellerna utan håller mycket länge än en utanpåliggande standardpanel. Den hållbara konstruktionen gör att man dessutom inte behöver någon ram vilket gör konstruktionen ännu mer stabil.

SOLID_Solrif_310W-480x385.jpg

Men det är inte bara baksidan som skiljer. Även lamineringsmaterialet i panelerna påverkar effekten på panelerna. Panelerna har POE-laminering och är lika täta som vindrutan på en bil och påverkas inte av yttre omständigheter som salt, fukt, damm eller ammoniak.

SOLID Solrif glas-glas paneler kan monteras till att tåla ett tryck på hela 8000 Pa vilket är betydligt högre än standardpaneler som vanligtvis klarar 5400 Pa.

Över tid utvidgas olika material olika snabbt. På en standardpanel har du tre olika material som alla utvidgas olika. Plast (baksida) utvidgar sig upp till tolv gånger mer än glas och aluminium (ram) upp till åtta gånger. Detta ”sliter” på cellen och kommer att påverka produktionen, framförallt över tid. Med en glas-glas panel utan ram finns inte det problemet.

Det finns många fördelar med glas-glas paneler men den kanske största är att panelerna har brandklassning A vilket innebär att den är helt obrännbar.

Garantier:

  • En produktgaranti på hela 30 år och en effektgaranti på 90 procent efter 30 år. Dock har långtidstester visat att panelerna fortfarande producerar över 94 procent efter 50 år.
  • Takpannor från Benders 30 år

Produktblad SOLID Solrif