Växelriktarna gör så att solpanelerna kan producera el oberoende av varandra. På så sätt får du ut maximal effekt av dina solpaneler. Du har bättre möjligheter till övervakning och kan följa produktionen direkt i din mobil.

Högeffektiva solcellslösningar med SolarEdge

  • Mer produktion
  • Friare design
  • Bättre övervakning
  • Ökad säkerhet
  •  Bra garantier

SolarEdge växelriktare för solceller

Våra solpaneler och SolarEdge växelriktare håller hög kvalitet och du får ut maximal effekt från dina solcellspaneler. Se filmen som förklarar mer om hur växelriktarna fungerar.

 

Varje solpanel kan producera bättre

I och med att varje enskild panel har en egen optimerare så kan de producera oberoende av varandra. Detta ger många fördelar. Till exempel kommer inte hela systemet påverkas om anläggningen är delvis skuggad (av träd, grannhus, flaggstänger eller skorsten), snötäckt eller nedsmutsad. Dessutom kommer systemet i sin helhet prestera bättre än ett system utan optimerare då det finns variationer i panelernas prestanda. I ett system med optimerare tillåts panelerna prestera individuellt.

Friare design

Solpanelerna kan monteras i olika vinklar, riktningar och sektioner, men ändå kopplas till samma växelriktare. Det innebär att du kan placera solcellerna där de gör mest nytta, men också att du är har möjlighet att i framtiden bygga ut ditt system – du behöver inte ens ha samma typ av paneler.

Övervakning i realtid

Övervakning av anläggningen sker i realtid på panelnivå, vilket ger dig full koll på hur anläggningen presterar via din telefon, surfplatta eller dator. Det möjliggör också felsökning och support på distans. Du enkelt upptäcka om en solpanel presterar sämre än de andra och även få veta när det sker och vilken panel det gäller. I ett system utan optimerare kommer varje panel behöva felsökas var för sig - om felet ens upptäcks.

Ökad säkerhet

SolarEdge har automatisk ljusbågsdetektering och stängs av vid nätbortfall eller vid hög temperatur. Om växelströmmen bryts eller växelriktaren stängs av sänks automatiskt spänningen från optimerarna till 1 volt per panel. Det gör att anläggningen är säker vid såväl installation, underhåll och drift som vid akuta lägen som till exempel brand.

Optimerarna från SolarEdge har 25 års garanti och växelriktaren har 12 års garanti.

Ladda ner my SolarEdge

Ett enkelt och intuitivt sätt att monitorera och kontrollera ditt SolarEdge-system.

Återanslut uppkopplingen till WiFi med SolarEdge

Har du bytt router eller bytt lösenord till din router så behöver man återansluta växelriktaren till WiFi och konfigurera detta på nytt. Detta kan man enkelt göra genom appen MySolarEdge. Följ instruktionerna i Kom igång med mySolarEdge-appen

Läs mer i våra produktblad

Växelriktare 1Fas Solar Edge 2,2-3 kW
Växelriktare 3Fas Solar Edge 4-12,5 kW

Optimerare P-series 2
WiFi kommunikationslösning Solar Edge (tillval)

Med hjälp av Solcellsguiden kan du räkna ut vad priset för solpaneler skulle bli på ditt hus. Där kan du också göra en offertförfrågan.

Till Solcellsguiden