Vårt mål är att ha marknadens bästa solcellslösningar och nu erbjuder vi därför ett enkelt sätt att dela upp betalningen.

Finansieringslösning för köp av solceller

I samarbete med Ecster erbjuder Vattenfall dig en förmånlig finansieringslösning för köp av solceller till din fastighet.

Du kan låna från 25 000 kr utt till 350 000 kr utan säkerhet. Räntan är rörlig och för närvarande 1,20 % år 1 och 4,20 % år 2-12. Välj den återbetalningstid som passar dig, upp till 12 år. Du får din första inbetalningsavi månaden efter inköpet och du kan amortera extra eller slutbetala lånet när det passar dig, utan extra kostnad.

Fördelar med vår finansieringslösning

  • Ingen säkerhet behövs
  • Ingen betalning före färdig installation
  • Upp till 12 års kredit - du väljer själv.
  • Amortera extra eller slutbetala utan extra kostnad

Exempel på månadskostnad

I tabellen ser du exempel på vad solceller och installation skulle kunna kosta dig per månad med vår finansiering (vid annuitet).Exempel på månadskostnader för solceller

Återbetala som det passar dig

Med annuitet som betalningsmodell är månadskostnaden den samma varje månad. Vid kreditens början är en större del ränta och en mindre del amortering. Men allt eftersom lånet amorteras ned minskar räntedelen och amorteringsdelen blir större.

Med rak amortering som betalningsmodell minskar beloppet att betala månad för månad. Amorteringen är lika stor vid varje betalningstillfälle, men eftersom ränta beräknas på den del av lånet som finns kvar att betala, minskar räntekostnaden och därmed månadskostnaden för varje amortering.

Läs mer


 Ansök om lånelöfte

 

Följande punkter måste uppfyllas för att få ansöka om Vattenfallslånet:

  • Fyllt 18 år
  • Stadigvarande inkomst av tjänst under minst 6 månader
  • Årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar

Med hjälp av Solcellsguiden kan du räkna ut vad priset för solpaneler skulle bli på ditt hus. Där kan du också  fylla i en intresseanmälan.

Till Solcellsguiden

Kontakta kundservice

Vi hjälper dig med dina frågor om våra solcellspaket.

Telefon: 020-82 40 09
Vardagar kl 9-17

Vanliga frågor och svar