Testa hur en elbil klarar din vardag

Trots att utvecklingen av elbilar har gått snabbt framåt är det många som väljer bort eldrivna fordon. Mycket på grund av oron för räckvidden. Men behöver man vara orolig? Vi har skapat en tjänst som låter dig testa hur pass bra olika elbilsmodeller klarar av din vardag. Utan att avslöja för mycket tror vi att du kommer bli överraskad.

Testa din elbilsvardag

Elbilsvardag visar vägen för elbilen

Hur är det att äga och köra ett eldrivet fordon? Håller batteriet för både jobb- och dagisresor? Var behöver du en laddstation? Och vilken elbil ska man välja? 

Det finns många myter kopplat till elbilars räckvidd. Med Elbilsvardag vill vi ge dig som blivande elbilsförare möjlighet att testa om en elbil fungerar för ditt vardagsliv och körbeteende.

Elbilsvardag gör det möjligt att beräkna hur bra en elbil klarar att möta ditt körmönster och bilbehov. Du kan välja bland ett antal olika elbilsmodeller som är aktuella på den svenska marknaden och därefter simulera ditt körbeteende.

Slipp räckviddsångest

Placera ut några av de stopp du brukar göra på en vanlig dag, som till exempel jobb och matbutik. Du får svar direkt! Blir körsträckan för lång i förhållande till elbilens batteri, talar guiden om hur långt du överskridit batteriets räckvidd.

Många bilister reflekterar sällan över hur långt eller kort de kör en normal dag. Med Elbilsvardag får du en uppfattning om hur långt det faktiskt går att nå med elbil innan den behöver laddas. Elbilar är idag långt mycket bättre än många tror.

Testa din elbilsvardag