Ny faktura

Från och med januari kommer din faktura få ett nytt utseende och bli enklare att förstå, eftersom vi byter vårt kund- och fakturasystem.

Dessutom byter vi till bankgiro. Har du Vattenfall Försäljning som elhandlare och Vattenfall Eldistribution som elnätsföretag, och betalar fakturan via autogiro, behöver du inte göra något. Är du enbart kund hos Vattenfall Eldistribution är det några saker du behöver tänka på. Läs mer på deras hemsida.

Här några viktiga saker som vi vill att du känner till:

Vi byter från postgiro till bankgiro

Från och med 1 februari 2020 använder du bankgironummer 5270-3063 när du betalar fakturan till oss. Kom ihåg att ändra nummer om du använder internetbank eller egen inbetalningsavi. Om du betalar via e-faktura, autogiro, digital brevlåda (t.ex. Kivra) eller Vattenfalls inbetalningsavi behöver du inte göra något, det nya numret är redan förifyllt.

PIN-koden till Mina sidor tas bort från fakturan

För att höja säkerheten tar vi bort PIN-koden från fakturan. Det enklaste är att använda BankID och Mobilt BankID när du loggar in på Mina sidor. Självklart kan du fortsätta använda PIN-kod om du hellre vill det. Pinkoden hittar du… Ny pinkod får du så här… Linda Karlberg vet mer.

En enklare faktura

Vi vet att fakturan inte är så enkel att förstå. Fakturan du får i februari kommer att se annorlunda ut. Vi hoppas att du kommer att uppleva att alla viktiga betaluppgifter och specifikationer blir tydligare och enklare.
Länk till fakturaförklaring

Mina sidor

Under perioden xx-xx kommer du inte att kunna logga in på Mina sidor. Mer information hittar du ....

Historisk data på Mina sidor

Vad händer med den egentligen? Vem vet? Ronnhammar? Månadsmätvärdet komer att finas kvar som vanligt. Dock oklart med timvärden, Ronnhammar kollar. Alert banners på Mina sidor, Min förbrukning. Idag kan du se data lååångt tillbaka. Från och med nu blir det bara tre år tillbaka, men går att plocka fram.

Alla får en faktura i januari

I januari kommer alla kunder att få den sista fakturan med nuvarande utseende och gamla postgironumret. Denna faktura får du oavsett vilket fakturaintervall du normalt har. För en del av våra kunder blir tiden för betalning något kortare än vanligt. Men sista dag att betala fakturan är som vanligt i slutet på månaden.

Mikroproducenter

Vem tar denna info och skickar till kund, och vad skriver vi? Som mikroproducent får du från och med februari en faktura från Vattenfall Försäljning och en från Vattenfall Distribution. Kan/Ska vi förklara varför? Vissa kommer nog tycka det är dåligt