Hur en flytt går till

Följ din flyttanmälan

Steg 1 Du anmäler din flytt till oss via flyttguiden eller på telefon.

Steg 2 Vi tar emot och registrerar flytten. Har du valt att teckna elhandelsavtal med oss och gett oss fullmakt till kontaktar vi ditt elnätsföretag och meddelar att du valt Vattenfall som elleverantör på din nya adress. Om du tecknat ett elnätsavtal kontrollerar vi att de person- och anläggningsuppgifter som du uppgett är korrekta och ditt avtal med oss kommer att börja gälla från det datum du angett att du flyttar in.

Steg 3 Vi skickar ut en bekräftelse på din flyttanmälan i form av ett välkomstbrev som får hem i din brevlåda senast en vecka efter anmälan. Om du inte har fått hem bekräftelsen en vecka efter du gjort din anmälan, kontakta oss.

Steg 4 Avtalet startar från och med det datum som finns angivet i välkomstbrevet.

Anmäl flytt via Flyttguiden

 

Om du har valt att säga upp ditt avtal med oss

Steg 1 Du säger upp ditt avtal genom att kontakta oss.

Steg 2 Vi registrerar din flytt i vårt system och inväntar det slutdatum du har bestämt.

Steg 3 När angett datum inträffar läser vi av din förbrukning och skickar en slutfaktura till dig. På fakturan står det ”slutdebiterad” och det innebär att det är den sista fakturan du får.

Steg 4 Du betalar din slutfaktura till oss och avtalet är därmed avslutat.

Kontakta oss

Relaterade frågor och svar

Ditt inflytt- och utflyttsdatum är inte beroende av varandra. Du kan exempelvis välja inflyttsdatum för den nya fastigheten till 1/7 2016 och utflyttsdatum på den gamla från 15/7 2016 om du skulle vilja eller tvärtom.

Självklart går det bra att ta med elavtalet i flytten. Om du vill kolla om det finns något bättre elavtal som passar dina behov i din nya bostad kan du göra det med Elavtalsguiden.

Kom ihåg att du också behöver elnätsavtal för att få el till din nya bostad, när du tecknar elavtal med Vattenfall kan vi hjälpa dig att teckna ett elnätsavtal med det elnätsföretag som äger elledningarna i ditt område.

Flytta ditt elavtal

Du har som kund två olika avtal för din el.

  • Elnätsavtalet tecknas med det elnätsföretag som äger stolpar och elledningar i ditt område. De levererar elen fram till din dörr.
  • Elhandelsavtal tecknas med det elhandelsföretag som du köper elen av. De är dem som du köper din el som du förbrukar av.

Har du ett elhandels- och elnätsföretag som ingår i samma koncern så får du oftast bara en faktura. Annars får du normalt två fakturor – en från elnätsföretaget och en från elhandelsföretaget.