Ska du flytta?

Flytta elen på 60 sekunder! Teckna ett nytt elavtal för din nya bostad.

Till flyttguiden

Flytta

Ska du flytta? Vi hjälper dig med elavtalet vid flytt

Är du i flyttagen har du tillräckligt att tänka på. Därför hjälper vi dig att flytta ditt elavtal så att allt fungerar som det ska i din nya bostad.

Teckna nytt eller flytta med dig ditt befintliga elavtal?

Har du redan ett elavtal hos Vattenfall som du är nöjd med kan du ta med det till nya adressen. Vi kan också föreslå ett nytt elavtal som passar dig och din nya bostad bättre – oavsett om du är kund hos oss idag eller inte. Väljer du inte själv ett elavtal får du automatiskt ett så kallat Anvisningsavtal som ofta är dyrare än andra avtalsformer.

Vi kan sköta hela flytten åt dig. Om du ger oss en fullmakt så säger vi upp ditt gamla avtal, ordnar ditt nya elnätsavtal och tecknar ett elavtal med oss. Vi hjälper dig oavsett om du flyttar inom eller utanför Vattenfalls nätområde, kom bara ihåg att anmäla din flytt till oss senast 10 dagar innan flytt.

Vad behöver du tänka på när du flyttar?

När du ska flytta är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera, det gäller oavsett om du har anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket.

1. Teckna elnätsavtal
Ett elnätsavtal behöver du teckna med den elnätsleverantör som äger elledningarna i ditt område dit du flyttar. För att göra det så enkelt som möjligt kan man säga att elnätsleverantören transporterar elen fram till din dörr.

2. Teckna elavtal
Ett elavtal tecknar du med ett valfritt elhandelsföretag och gäller den el du faktiskt förbrukar i hemmet, allt från spis till lampor.

3. Säga upp avtal på tidigare bostad
När du flyttar från en bostad och inte vill stå som betalningsansvarig så behöver du säga upp ditt tidigare elnätsavtal.

Ring oss gärna om du har ytterligare frågor eller om du flyttar tidigare än om 10 dagar.