Köra på el

Olika typer av elbilar

Funderar du på att börja köra på el? Det finns många fördelar med att köra elbil, de är miljövänliga, tysta och billiga i drift. Idag finns det även en mängd olika elbilar för dig att välja mellan och det släpps kontinuerligt nya modeller.

  • 100 % eldrivna, drivs av sitt batteri och laddas via ladduttag, laddbox, och publika laddstationer.
  • Laddhybrider, har både en vanlig förbränningsmotor och en elektrisk motor. Batteriet laddas främst via ladduttag, laddbox eller vid en publik laddstation.
  • Hybridbilar, har både en vanlig förbränningsmotor och en elektrisk motor. Batteriet laddas bland annat genom att föraren bromsar.

Om du kör en 100 % eldriven bil eller en laddhybrid kan du ladda den genom vårt laddnät InCharge och våra laddboxar.


Så långt kommer du med en elbil

Hur långt du kan köra med en elbil beror bland annat på storleken på batteriet. Även faktorer som körhastighet, utomhustemperatur och användning av luftkonditionering påverkar räckvidden. De flesta rena elbilar med 100% eldrift kan idag köra minst 120 km på en laddning. 

Tips till dig som ska resa längre med elbilen

Om du ska ut på en längre resa med din elbil kan det vara bra att planera din körning i förväg, så att du vet var under resan som du kan ladda din bil. Här har vi samlat några användbara tips inför din elbilsresa.

  • Kolla upp var på resesträckan som det finns laddstationer. På vår laddkarta kan du se alla InCharge laddstationer, både i Sverige och i Europa.
  • Alla bilmärken fungerar inte med alla laddstationer - så tänk på att kolla upp vilka stationer som passar just din bil.
  • Med InCharge-appen kan du hitta lediga snabbladdningstationer och betala för din laddning direkt i appen med ett bank- eller kreditkort.

Vanliga frågor och svar

Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el och fjärrvärme. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elavtal, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice

Ring oss

Telefon: 020-66 90 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vardagar 9-17

Via Facebook

Måndag-torsdag 8-21
Fredag 8-17

Kontaktformulär

Kontakta oss dygnet runt via e-post. Vi svarar på din fråga så snart vi kan.