När du ska flytta

Vi flyttar elavtalet åt dig!

Det är mycket att tänka på vid en flytt, men elen ska inte behöva vara en av de saker som upptar din tid. Därför har vi gjort det enkelt för dig genom att erbjuda oss att sköta hela flytten av elavtal åt dig.

Om du ger oss en fullmakt så säger vi upp ditt gamla elavtal, ordnar ditt nya elnätsavtal och tecknar ett elavtal med oss. Vi hjälper dig oavsett om du flyttar inom eller utanför Vattenfalls nätområde, kom bara ihåg att anmäla din flytt till oss minst tio dagar innan flyttdatumet. 

Flytta med elavtalet


Vill du hellre ta med ditt nuvarande elavtal hos oss än att teckna ett nytt? Ring oss på 020-82 00 00 så hjälper vi dig med det.


Anmäl din flytt

När du ska flytta – och inte väljer att låta oss sköta flytten åt dig – är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera. Det gäller även om du har anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket.

  • Teckna elnätsavtal. När du ska flytta behöver du teckna ett elnätsavtal, det gör du med den elnätsleverantör som äger ledningarna i det område du flyttar till. Elnätsleverantören ansvarar för att leverera elen fram till din dörr. Vem som är din nätägare ser du på din faktura eller ditt avtal på Mina sidor. 
  • Teckna elhandelsavtal. För att du ska kunna använda din el behöver du också ett elavtal. Det tecknar du med valfritt elhandelsföretag och gäller den el du faktiskt förbrukar i hemmet, allt från spis till lampor. Om du inte tecknar ett elavtal riskerar du att få ett så kallat anvisat avtal som ofta är dyrare än andra. Kom därför ihåg att teckna ett nytt avtal för din elhandel! 
  • Säga upp avtal på tidigare bostad. När du flyttar från en bostad, och inte vill stå som betalningsansvarig, behöver du säga upp ditt tidigare elnätsavtal. Du kan också ge oss en fullmakt. Då sköter vi flytten åt dig!

 

Flytta ditt elnätsavtal 

Om du också har ett elnätsavtal med Vattenfall Eldistribution kan du logga in på Mina sidor och anmäla din flytt där.

Anmäl elnätsflytt 

Vanliga frågor och svar


Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el och fjärrvärme. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elavtal, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice

Ring oss

020-82 00 00

Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vardagar 8-18

Via Facebook

Måndag-torsdag 8-21
Fredag 8-17

Kontaktformulär

Kontakta oss dygnet runt via e-post. Vi svarar på din fråga så snart vi kan.