E-faktura och Kivra

E-faktura

E-faktura är en elektronisk faktura som skickas direkt till din internetbank. Det enda du behöver göra är att logga in på din bank och godkänna fakturan så betalas den. Uppgifter som OCR-nummer, belopp och betalningsdag är redan ifyllda när e-fakturan kommer till dig.

Det passar bra för dig som vill hålla koll på dina fakturor men gärna slipper få dem utskrivna på papper. Du kan snabbt och enkelt se eller betala e-fakturan var som helst där du har tillgång till din internetbank. Bra för miljön och smidigt för dig!

Du anmäler dig enklast till e-faktura via Mina sidor. Det går också bra att ansluta sig till e-faktura via sin internetbank, då behöver du ditt kundnummer som du hittar på Mina sidor eller på din senaste faktura från oss. 

Viktigt att veta: den som är skriven på abonnemanget hos oss måste vara den som ansöker om e-faktura eftersom identifiering sker via personnummer. För att kunna söka e-faktura måste du även ha ett svenskt personnummer.

Anmäl e-faktura 

 

 

Kombinera med autogiro

För den enklaste hanteringen av dina fakturor föreslår vi en kombinerad lösning med autogiro och e-faktura. Fakturan skickas då elektroniskt till din internetbank och beloppet dras automatiskt utan att du behöver godkänna den, samtidigt som e-fakturan sparas där.

Läs mer om autogiro

 

Kivra

Om du är registrerad användare hos Kivra, kan du få alla dina brev och utskick från oss skickade till din digitala brevlåda. Breven som vanligtvis dyker upp i ditt brevinkast eller brevlåda, skickas då i stället digitalt och du får en notis till din e-postadress när du har fått brev. För utskick som redan är digitala, till exempel e-faktura, sker ingen förändring. Läs mer om Kivra här.   

Vanliga frågor och svar


Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el och fjärrvärme. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elavtal, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice

Ring oss

020-82 00 00

Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vardagar 8-18

Via Facebook

Måndag-torsdag 8-21
Fredag 8-17

Kontaktformulär

Kontakta oss dygnet runt via e-post. Vi svarar på din fråga så snart vi kan.