E-faktura och e-postfaktura

E-faktura

E-faktura är en elektronisk faktura som skickas direkt till din internetbank. Det enda du behöver göra är att logga in på din bank och godkänna fakturan så betalas den. Uppgifter som OCR-nummer, belopp och betalningsdag är redan ifyllda när e-fakturan kommer till dig.

Det passar bra för dig som vill hålla koll på dina fakturor men gärna slipper få dem utskrivna på papper. Du kan snabbt och enkelt se eller betala e-fakturan var som helst där du har tillgång till din internetbank. Bra för miljön och smidigt för dig!

Du anmäler dig enklast till e-faktura genom att fylla i vårt formulär på Mina sidor. Det går också bra att ansluta sig till e-faktura via sin internetbank, då behöver du ditt kundnummer som du hittar på Mina sidor eller på din senaste faktura från oss.

Anmäl e-faktura 

 

E-postfaktura

E-postfaktura är detsamma som en vanlig faktura, med skillnaden att den skickas till din e-postadress som ett bifogat PDF-dokument. Anmälan gör du genom att fylla i formuläret för e-postfaktura på Mina sidor.

Anmäl e-postfaktura

 

Kombinera betalsätt

För den enklaste hanteringen av dina fakturor föreslår vi en kombinerad lösning mellan autogiro och e-faktura. Fakturan skickas då elektroniskt till din internetbank och beloppet dras automatiskt utan att du behöver godkänna den, samtidigt som e-fakturan sparas där. Du kan även kombinera ditt autogiro med e-postfaktura – då får du fakturan skickad till din e-post innan beloppet dras från ditt bankkonto.

Läs mer om autogiro

Vanliga frågor och svar

Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el och fjärrvärme. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elavtal, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice