Autogiro

Om du vill slippa krånglet med långa OCR-nummer och att behöva godkänna varje faktura kan du ansluta dig till autogiro. Det gör du enklast via din bank. När du ansluter dig till autogiro så betalas dina fakturor automatisk på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att du har tillräckligt med pengar på kontot dagen innan fakturans förfallodatum.

Autogiro passar bra för dig som vill slippa tänka på dina räkningar och önskar göra betalningen så smidigt som möjligt. Och kom ihåg att du kan alltid se dina aktuella fakturabelopp på Mina sidor för att få veta hur mycket du betalar varje månad.

Hur du ansluter dig till autogiro i fem steg

  • Logga in på din internetbank.
  • Leta upp autogiro. Oftast hittar du information om autogiro under samma flik där du betalar dina fakturor.
  • Sök efter Vattenfall Kundservice AB.
  • Ange ditt betalarnummer hos oss. Det hittar du på Mina sidor genom att klicka på någon av dina fakturor.
  • Signera genom bank-id eller annan elektronisk legitimation. Klart!

Se ditt betalarnummer


Du kan också ansluta dig till autogiro genom att fylla i denna blankett och skicka den till oss. Blanketten hittar du också på Mina sidor. Om du vill att någon annan person än den som står på avtalet ska betala via autogiro måste du ansluta dig genom blanketten. Kom ihåg att i sådana fall också ha med namnteckningen från personen som ska betala.

Kombinera betalsätt

För den enklaste hanteringen av dina fakturor föreslår vi en kombinerad lösning med autogiro och e-faktura. Fakturan skickas då elektroniskt till din internetbank och beloppet dras automatiskt utan att du behöver godkänna den, samtidigt som e-fakturan sparas där.

Läs mer om E-faktura

Vanliga frågor och svar


Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el och fjärrvärme. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elavtal, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice

Ring oss

020-82 00 00

Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vardagar 8-18

Via Facebook

Måndag-torsdag 8-21
Fredag 8-17

Kontaktformulär

Kontakta oss dygnet runt via e-post. Vi svarar på din fråga så snart vi kan.