Våra elavtal

Rörligt elpris

Elavtal med rörligt pris följer elbörsen, och kan därför både gå upp och ner. Passar dig som vill ha låga elpriser, men samtidigt är beredd att ta risken att priset kan stiga både fort och kraftigt. Vårt rörliga elpris är kopplat till spotpriset på den nordiska elbörsen. Du betalar vårt inköpspris, kostnad för elcertifikat, vårt påslag, energiskatt och moms. Årsavgift tillkommer.

  • Oftast lönsammast i längden
  • Ingen bindningstid
  • För dig som har marginal att klara tillfälliga pristoppar

Läs mer om elavtal med rörligt elpris

Fast elpris

Väljer du elavtal med fast pris behöver du inte fundera över elmarknadens toppar och dalar, och slipper prishöjning om elpriserna går upp. Passar dig som vill veta vad du ska betala varje månad. Fast elpris innebär att du har ett bundet elpris under hela avtalets längd. Viktigt att veta är att ditt fakturabelopp varierar från månad till månad även om du har ett fast pris. Det beror på att  hushållets elförbrukning varierar över året vilket resulterar i olika belopp på elräkningarna. Tryggheten ligger i att elpriset, det vill säga priset i öre per kilowattimme (öre/kWh), är fast. 

  • Du vet vad elen kommer kosta under en längre tid
  • Extra trygghet om du lägger till en bytesrätt - enkelt att byta avtal om priset sjunker
  • Bindningstider från 6 månader till 3 år

Läs mer om elavtal med fast elpris

Teckna elavtal

 

Viktigt att tänka på: Om du som kund inte själv har gjort ett aktivt val av elhandlare får du som är nyinflyttad ett anvisat avtal. Anvisat avtal, som tidigare kallades tillsvidarepris, är ett avtal med fast pris som gäller tillsvidare utan någon uppsägningstid och har ofta en högre kostnad.


Se våra avtalspriser

På elavtalsguiden hjälper vi dig att bli kund hos Vattenfall. Här finns alla våra aktuella priser och erbjudanden samlade. Du ser också vad din beräknade månadskostnad blir.

Allt du behöver göra är att:

  • Ange ditt postnummer och boendeform
  • Välja det elavtal som passar dig bäst
  • Fylla i dina kontaktuppgifter, vi fixar resten!

Se priser

Vanliga frågor och svar

Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el och fjärrvärme. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elavtal, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice