Våra elavtal

Fast elpris

Väljer du elavtal med fast pris behöver du inte fundera över elmarknadens toppar och dalar och slipper prishöjning om elpriserna går upp. Fast elpris innebär att du har ett bundet elpris under hela avtalets längd, det passar därför bra för dig som vill ha bättre koll på vad elen kommer att kosta dig.

Viktigt att veta: ditt fakturabelopp varierar från månad till månad även om du har ett fast pris. Det beror på att hushållets elförbrukning varierar över året vilket resulterar i olika belopp på elräkningarna. Tryggheten ligger i att elpriset, det vill säga det du betalar för varje använd kilowattimme (öre/kWh) är fast. 

  • Du vet vad elen kommer kosta under en längre tid
  • Extra trygghet om du lägger till en bytesrätt - enkelt att byta avtal om priset sjunker
  • Bindningstider från 6 månader till 3 år
Bytesrätt

Bytesrätt är ett valfritt komplement till våra avtal med fast elpris. Bytesrätten gör att du kan sänka ditt elpris i fall elpriserna skulle gå ner. Du betalar en engångsavgift för bytesrätten när du tecknar avtalet och har därefter rätt att när som helst under avtalsperioden förnya avtalet om elpriserna skulle sjunka. Du kan då välja mellan att ha samma avtalslängd som tidigare eller längre. Kontakta kundservice om du vill använda bytesrätten.

Läs mer om elavtal med fast elpris


Rörligt elpris

Elavtal med rörligt pris följer elbörsen, och kan därför både gå upp och ner. Passar dig som vill ha låga elpriser, men samtidigt är beredd att ta risken att priset kan stiga både fort och kraftigt. Vårt rörliga elpris är kopplat till spotpriset på den nordiska elbörsen. Du betalar vårt inköpspris, kostnad för elcertifikat, vårt påslag och moms. Årsavgift tillkommer.

  • Oftast lönsammast i längden
  • Ingen bindningstid
  • För dig som har marginal att klara tillfälliga pristoppar
Vintersäkring

Du som har avtal med rörligt elpris hos oss kan teckna en så kallad Vintersäkring under vintern. Med Vintersäkring slipper du oroa dig för att vinterns köldknäppar blir till pristoppar, då du under årets kallaste period får ett fast elpris i stället för ett rörligt. När vintern är slut och våren tar vid går avtalet automatiskt tillbaka till rörligt elpris. Under höstmånaderna kan du snabbt och enkelt teckna Vintersäkring på Mina sidor. Vill du veta mer om Vintersäkring, klicka här.  

Läs mer om elavtal med rörligt elpris

Teckna elavtal


Anvisat avtal

Om du som kund inte själv gör ett aktivt val av elhandlare när du flyttar får du ett anvisat avtal. Det kallades tidigare tillsvidarepris och är, i vårt fall, ett avtal med fast pris som gäller tillsvidare utan någon uppsägningstid. Oftast har det anvisade avtalet en högre kostnad än andra elavtal, därför bör du snarare se detta som ett tillfälligt avtal tills du tecknar det avtal som passar dig bäst.

Har du ett anvisat avtal från oss tecknar du enkelt om det till ett mer fördelaktigt avtal på Mina sidor. Ändringen sker direkt och ditt önskade avtal gäller från och med nästa dag.  

Vanliga frågor och svar


Hittar du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el och fjärrvärme. Vi hjälper dig gärna med dina frågor om flytt, elavtal, faktura och betalning och Mina sidor.

Till kundservice

Ring oss

020-82 00 00

Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vardagar 8-18

Via Facebook

Måndag-torsdag 8-21
Fredag 8-17

Kontaktformulär

Kontakta oss dygnet runt via e-post. Vi svarar på din fråga så snart vi kan.