Vattenfall Services säkrar elnätet i Hultema

Vattenfall Services har fått i uppdrag att kablifiera ledningssträckor och addera nya reservmatningsvägar i Hultema, Motala kommun. Detta för att stärka elnätet vid störningar. 

För att säkra elnätet och förkorta avbrottstiden för boende och verksamheter i Hultema, norr om Motala, ska Vattenfall Services kablifiera två ledningar och bana nya reservkabelvägar.

Förkorta avbrottstiden vid störningar

Sträckorna utgör idag delar av både luftburna och markburna ledningar. Här ska både luftledning och befintlig kabelledning bytas ut till enbart kabel för att vädersäkra ledningen. Man ska även addera nya kabelsträckor för att kunna koppla om nätet vid avbrott och därmed förkorta avbrottstiden.

Totalt rör det sig om ca 12 km högspänningskabel och 3,4 km lågspänningskabel som ska grävas ner i marken på de båda ledningssträckorna. 7 nätstationer ska också bytas ut.

– Det känns väldigt kul att vi har fått förtroende att stärka elnätet i regionen. Avtalet visar att vi både har en stark kompetens och ett konkurrenskraftigt erbjudande kring ledningsarbeten, säger Fredrik Johansson, anbudsingenjör på Vattenfall Services.

Planerad driftstart är i slutet av september 2024.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja