Vattenfall Services fortsätter testa och utvärdera ID Buzz Cargo för en elektrifierad fordonsflotta

Den sjätte december 2022 levererades Wolkswagens 100 % eldrivna transportbil, ID Buzz Cargo till Sverige. Vattenfall Services var första kund – nu breddas testning och utvärdering av bilen i verksamheten.

För att nå klimatmålet om att vara fossilfria till 2030, har Vattenfall Services de senaste året intensifierat sin strategi för att skynda på elektrifieringen av fordonsflottan. I kategorin transportbilar och skåpbilar har det dock funnits en utmaning med anledning av marknadens brist på tillgängliga och lämpliga modeller – fram tills förra året.

 

Anpassad inredning och dekor för Vattenfall Services

Med anpassad inredning och dekor för Vattenfall Services räkning levererades första bilen den sjätte december 2022 för att börja testas och utvärderas internt i organisationen. ID Buzz Cargo är den första transportbilen som har utvecklats och producerats som ren elbil där batteritekniken har byggts från grunden.

 

Fler medarbetare får nu möjlighet att testa och utvärdera ID BUZZ

Sedan leveransen av den första bilen, har ytterligare 16 bilar köpts in. Totalt finns nu 17 stycken ID Buzz Cargo på Vattenfall Services för att fler avdelningar och tekniker ska få lov att testa bilen i sitt vardagliga arbete. Syftet är att Vattenfall Services tekniker ska få möjligheten att lämna erfarenheter kring upplevelsen att köra elfordon i tjänsterna.

För att fordonsflottan ska kunna elektrifieras, krävs en smidig implementering där olika aspekter av teknikers vardagliga arbete måste tas i beaktning.

– Att därför ge fler tekniker möjligheten till att utvärdera och ge synpunkter kring praktiska saker som exempelvis körmönster, lastningsförmåga, laddplatser etc tillåter oss att på lämpligt sätt öka omställningstakten till eldrivna fordon, säger Erik Nolberger, Fordonschef på Vattenfall Services. 

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja