Upplysta rondeller säkrare för alla i Vänersborg

Cirkulationsplatser, eller rondeller som de kallas i dagligtal, har blivit allt vanligare i Sverige. Det beror bland annat på att de är säkrare än vanliga korsningar och att de ökar framkomligheten. En kommun som satsar på trygga, säkra rondeller är Vänersborg, där Vattenfall Services bidrar med sin expertis för hållbara och kreativa ljusinstallationer.

Belysning har en viktig roll att bland annat ge visuell ledning på gator och vägar. I korsningar, rondeller och andra komplexa trafikmiljöer bidrar belysningen till att trafikanterna får en tydligare överblick, vilket minskar risken för olyckor. Genom form och ljussättning blir rondeller mer synbara, samtidigt som det finns möjlighet att utforma dem på ett sätt som passar i den omgivande miljön eller förstärker känslan av den plats man befinner sig på.

I Vänersborgs kommun arbetar man medvetet och strukturerat med både säkerhet och estetik i rondellerna. Kommunen arbetar sedan några år tillbaka med Vattenfall Services som ansvarar för fortlöpande underhåll av kommunens cirka 8 000 ljuspunkter, men också nyinstallationer, exempelvis i rondeller.

Läs hela artikeln här 

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja