Underhåll av 270 frånskiljare

Uppdraget innebar att åt kunden Eon Energidistribution utföra underhåll av frånskiljare i 90 nätstationer runtom i Skåne.

Vattenfall Services fick i början av hösten en beställning från kunden Eon Energidistribution gällande underhåll av 270 frånskiljare i 90 nätstationer. Arbetet skulle utföras utan avbrott i elleveranserna vilket krävde arbetsmetoden Arbete Med Spänning men även Vattenfall Services förbikopplingsenhet. 

Vattenfall Services tekniker och projektledare drog igång arbetet med frånskiljarna i slutet av oktober och efter en intensiv arbetsperiod kunde det avslutas i november. Ett antal av frånskiljarna hade defekter som gjorde dem svåra att manövrera.

Eon:s beställare Martin Persson är nöjd med att Vattenfall Services genomfört detta uppdrag med hög säkerhet och kvalité.
- Det är viktigt att säkerställa att alla funktioner på en frånskiljare fungerar och att det går att manövrera dessa på ett säkert sätt, säger Martin Persson Eon Energidistribution.

Läs mer om Arbete med Spänning och Vattenfall Services Förbikopplingsenhet

Infoägare: Christer Johansson

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja