Tredje programmet är igång!

Att rekrytera beredare och projektledare är idag en utmaning. Ett branschproblem som självklart även påverkar Vattenfall Services.

För att säkra dessa resurser till befintliga och nya affärer genomför Vattenfall Services olika aktiviteter utöver traditionell rekrytering. En aktivitet är programmet för beredare och projektledare som nu har startat sin tredje omgång. Beredar- och projektledarprogrammet är en unik utbildning inom Vattenfall Services där deltagarna får varva praktik, arbete och studier under två terminer, för att sedan fullt ut inta sina nya roller.

Introduktionen innebar bland annat att träffa vd Dag Svensson och andra nyckelpersoner inom Vattenfall Services för att lära sig mer om företagets verksamhet, träffa nya kollegor och bygga nätverk. Som avslutning genomfördes en utbildning i ESA, tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats.

Det är inte bara programdeltagarna som ska hitta sina nya roller utan även alla handledare som har en ny och mycket viktig funktion att fylla för deltagarna. Under programmet bidrar handledarna till deltagarnas utveckling genom att instruera, stötta och coacha. En stor eloge till alla handledare för den kraft och energi ni ger Vattenfall Services nya medarbetare.

Årets program består av 33 deltagare, 17 beredare och 16 projektledare, med en geografisk spridning från Arjeplog i Norr till Hässleholm i söder. 26 av deltagarna är helt nya medarbetare inom Vattenfall Services medan sju nu går vidare från interna roller för att vidareutveckla sig via programmet.

Bilden visar blivande projektledare i Vattenfall Services.

Kontakt: Sofia Lissjanis 

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja