Talangprogram främjar framtida rekrytering

Vattenfall Services talangprogram har nu genomförts för femte året i rad. Programmet syftar till att visa upp Vattenfall Services och Vattenfall AB i konkurrensen om högskolornas talangfulla sistaårsstudenter.

Programmet genomförs likt tidigare år som två tvådagarsträffar under mars och april månad. Genom talangdagarna får företaget en god inblick i deltagarnas ambitioner och kunskaper, liksom en möjlighet att öka studenternas kunskap om Vattenfall Services och energibranschen.

De 16 antagna studenterna kommer från landets högskole- civilingenjörs- och YH-utbildningar med god spridning från olika skolor. Målet är att minst 4 av de 16 studenterna ska anställas redan till hösten.

Under de fyra dagarna genomförs en mängd programpunkter. Däribland att träffa Vattenfall Services ledningsgrupp, lösa case-uppgifter, genomföra teamaktiviteter och studiebesök i verksamheten. Men också att möta en mängd olika medarbetare i deras vardag. Allt för att underlätta för framtida rekrytering.

Kevser Kubilay och Fredrik Jannborg är två av deltagarna i årets program.

”Talangprogrammet har varit en möjlighet att knyta nya kontakter och gå utanför min comfort zone”, berättar Kevser. ”Det bästa med programmet var att inte veta vad som skulle hända på förhand, utan vara öppen för det som skulle komma under dagarna. Extra kul var curlingen och möjligheten att få göra en presentation inför ledningsgruppen. En lärorik utmaning, precis som det ska vara”.

Fredrik Jannborg fortsätter: 

”Talangprogrammet gav mig en möjlighet att få verklighetsförankring till det jag bara fått höra om i teorin under skoltiden. Det bästa med talangprogrammet var att få träffa alla människor med en rad olika arbetsuppgifter och höra om hur de jobbar samt deras historier om hur de hamnade där de är idag. 

Att talangerna kom från olika typer av utbildningar var väldigt roligt då alla hade något som just de var bra på som de kunde bidra med under exempelvis våra case. 

Min bild efter träffarna är Vattenfall Services är ett öppet företag med en positiv samarbetskultur”, säger Fredrik Jannborg.


Vill du veta mer om Vattenfall Services talangprogram, kontakta Maria Rydqvist.

Kontakt: Maria Rydqvist

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja