Invigning av 1000 m2 verkstad

Torsdag den 28 oktober var det så dags att inviga Vattenfall Services nya verkstad i Stenungsund. Vattenfall Services vd, Dag Svensson, var naturligtvis på plats i Stenungsund för att delta i invigningen av den nya verkstaden inom avdelningen Industri. 

Ceremonin inleddes med att Dag höll ett engagerande tal som bland annat förklarade att den nya verkstaden är ett av många steg i att tillsammans skapa Sveriges säkraste arbetsplats. Detta då verkstaden möjliggör en utökad produktion där arbetsmiljön alltid är i fokus. Sedan var dags för Dag att klippa bandet till den nya verkstaden. Ett specialnummer var att Dag fick prägla en kopparskylt som nu pryder verkstaden.

Lite fakta kring verksamhetsdelen Industri
Verksamheten består av två verkstäder. En verkstad finns i Limabacka och den nyinvigda verkstaden ligger i Stenungsund. Fokus är produktion av konstruktionsstål enligt SS-EN1090-1 EXC 3-4 men även underhållsjobb för industrin. Exempel på uppdrag: 140 ton kraftledningsstolpar i utförandeklass 3 till ledningsprojektet Lindbacka – Östansjö och underhåll av reningsverksanläggningar åt Stenungsund kommun.

Verkstaden Limabacka
1000 m2 tillverkningsyta, Fokus: förtillverkning till våra projekt, Primärt rostfri tillverkning.

Verkstaden Stenungsund
1000 m2 tillverkningsyta och provmontage ytor efter behov, Fokus: tillverkning av konstruktioner enligt SS-EN 1090-1 samt underhållstjänster, Primärt tillverkning av svart konstruktionsstål. 

Material
Aluminium, syrafast, silver, konstruktionsstål, titan, nickel, hastalloy, inconel, är några av de material som våra certifierade svetsare arbetar med.

Klassade miljöer
Medarbetarna är utbildade i SSG Access, ESA 14 och vana vid att utföra underhåll i klassade miljöer som till exempel ATEX, GMP och kärnkraftverk.

Certifikat
ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001. Svetsning ISO 3834-2, SS-EN 1090-1 EXC4

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja