Drönare deltog i störningsarbetet

Vid stormen Knud i Värmlandsskogarna använde Vattenfall Services drönare för att effektivisera störningsarbetet.

Med hjälp av drönare kunde Vattenfall Services beredskap i Värmland avhjälpa elavbrotten betydligt fortare än vid tidigare störningar. Redan innan vinden mojnat till en nivå där det är säkert att gå in i skogen kunde flertalet nedfallna träd lokaliseras med hjälp av drönare. Detta innebar att teknikerna direkt kunde gå in i skogen och ta bort de nedfallna träden istället för att börja med att lokalisera dem.

Ett exempel är ett fel i oländig terräng där arbetet utfördes på en timme från det att arbetsbeviset var utfärdat. Tiden för avhjälpning utan drönarens hjälp uppskattas till tre - fyra timmar.

- Patrullering i svår terräng, totalt sett under helgen har jag sparat uppskattningsvis 4 till 5 timmar patrullering vilket har resulterat i att kunderna fick tillbaka strömmen fortare plus att vi var mycket piggare när vi skulle reparera och ta bort träd, säger Christoffer Eklund Vattenfall Services.

Kontakt: Martin Björnvall

Kontakta oss

Telefon: 08-739 50 00

vattenfallservices@vattenfall.com

Vattenfall Services Nordic AB
SE-169 92 Stockholm

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
169 95 Solna

Organisationsnummer
556417-0859

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja