Vattenfall Services bygger klordioxidfabrik

Klordioxidfabriken är en del i SCA:s omfattande framtidsinvestering, på närmare 8 miljarder kronor i pappersbruket Östrand. Kunden är Akzo Nobel, med SCA som slutkund.

Prefabricering har utförts i Vattenfall Services verkstad i Limabacka. Montaget på plats, Östrands pappersbruk i Timrå, ska vara avslutat i början av april 2018.

- Detta är en intressant bransch för oss, menar Lennart Persson montageledare på Vattenfall Services. Både Akzo och SCA verkar i en bransch som är viktiga för framtiden. Affären innebär en möjlighet att bredda vår kundbas, detta med kunder som har lika höga krav som oss när det gäller skydd och säkerhet.

Installationen omfattar apparater och rörmontage. En invecklad process som kompliceras ytterligare av att den utförs i olika materialkvaliteter såsom kolstål, rostfritt, syrafast, titan samt glasfiberarmerad plast (GAP). Alltsammans i en byggnad som består av fyra våningar och relativt små rum. Totalt ska cirka 90 maskinutrustningar samt drygt 6 km rör i rostfritt material på plats. Arbetet beräknas till uppemot 15 000 arbetstimmar.

Kontakt: Lennart Persson  

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja