17 nya Distributionselektriker

I början av året startade rekrytering av deltagare för utbildning till distributionselektriker via företaget Academy, nu är de på väg ut till verksamheterna i Jordbro och Uppsala.

Syftet med utbildningen är att på kort tid, genom intensivutbildning, grundutbilda nya distributionselektriker för vidare kompetenshöjning på plats i Vattenfall Services dagliga verksamhet. Utbildningen är ett samarbete mellan Vattenfall Services och utbildningsföretaget Academy som skräddarsyr kompetensen med hjälp av en effektiv intensivutbildning som baseras på Accelerated Learning.

Under sommaren har de 17 deltagarna genomgått en 12 veckor lång teoretisk och praktisk utbildning och den 20 september är det examen. Måndagen den 23 september tar de klivet ut i verksamheten i Jordbro och Uppsala för att börja arbeta praktiskt.

Alla distributionselektriker har en utpekad handledare som ett stöd i det dagliga arbetet och för den personliga utvecklingen. Dessutom ska de roterar så mycket som möjligt mellan olika delar i verksamheten för att på så sätt erhålla en bred kunskap.

Utbildningen har i korthet innehållit följande
- Arbetsmiljö – säker arbetsplats
- Lagkravsutbildningar t.ex. AMS, Arbete på väg, ESA och Heta arbeten
- Markkabelnät i låg- och mellanspänning
- Arbete i kabelskåp, nätstationer och mätarskåp
- Kunskap om luftlinjenät, låg- och mellanspänning
- Montage i stolpe
- Arbete med linor och hängkabel
- Spänningsprova och jorda i markkabelnät och luftlinjenät
- Mätning och egenkontroll i markkabelnät och luftlinjenät
- Dokumentation och arbetsunderlag
- Kommunikation och självledarskap

Om Academy
Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. www.academy.se

Kontakt: Erica Lycke 

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja