Anders Fältsjö, Elkvalitetsfrågor

Hur kom du i kontakt med Vattenfall?
- Jag har jobbat inom elkvalitet och faskompensering i Sverige och Norge på General Electric i över 20 år och har då haft kontakt med många personer och enheter inom Vattenfall. Jag har jobbat tillsammans med Vattenfall i flera projekt, då Vattenfall är en stor spelare på den svenska elmarknaden.

Anders Faltsjo 480x385.jpg

Vad gjorde att du sökte dig hit?
- Vattenfall är ett stabilt företag där det finns möjligheter att jobba inom flera intressanta områden. Jag tilltalas av Vattenfalls vision om en fossilfri tillverkning av energi. Dessutom är det mycket tillfredställande att arbeta i en miljö där det finns så mycket kunskap.

Hur länge har du jobbat här?
- Detta är min tredje vecka på Vattenfall. Det är många system som jag ska lära mig men jag har många som hjälper mig. Jag ser verkligen fram emot att jobba här.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter/ansvarsområden
- Jag jobbar främst med elkvalitetsfrågor och reaktiva effektbehov. Ena dagen står jag i en grusgrop med vatten upp till knäna och nästa dag sitter jag uppe i ett vindkraftverk för att göra elkvalitetsmätningar. Alla typer av elanläggningar har sina specifika problem som är till för att lösas. Att minska förluster och störningar (Produktionsstopp) i elanläggningar och bidra till ett effektivare användande av energi sparar ofta både pengar för våra kunder och miljö för oss alla.

Något som du tycker gör jobbet extra spännande/utmanande/roligt?
- Utmaningen att kunna vara en kugge i hjulet, att känna att jag kan bidra till att energianvändningen i Sverige blir fossilfri. Min känsla är att alla jobbar mot samma mål och det gör det roligt att gå till jobbet varje morgon. Även om vissa morgnar kan vara lite tyngre än andra förstås.

Vad gör att du trivs?
- Jag får tillfälle att träffa många intressanta människor och elanläggningar både inom och utanför företaget. Det finns en fantastiskt kunskap och företag i Sverige som gör en oändligt mängd olika saker. Något få vet om är att det finns en fabrik i Sverige som bara tillverkar Whiskeykorkar. Det står tolv personer vid var sin svarv och tillverkar whiskeykorkar för hand som skickas till Skottland och Japan….. i Sverige år 2020. Det tycker jag är fantastiskt.

Hur ser du på din framtid hos Vattenfall?
- Jag är ny på Vattenfall och jag ser att det finns möjligheter att prova på olika inriktningar och att utvecklas.

Kontakta oss

Telefon: 08-739 50 00

vattenfallservices@vattenfall.com

Vattenfall Services Nordic AB
SE-169 92 Stockholm

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
962 80 Jokkmokk

Organisationsnummer
556417-0859