Energikontrollen – Få koll på företagets energiförbrukning

Energikontrollen hjälper dig identifiera företagets eltjuvar och minska elkostnaden med upp till 20 procent.

Full ventilation i tom lokal? Tänt där det bör vara släckt? Maskiner som är igång i onödan? Varje sparad kWh är värd mellan 75 öre och 1,50 kr, beroende på er verksamhet och var ni finns i Sverige. Med Energikontrollen får du både kontroll på din elanvändning, dina kostnader och personlig rådgivning.

Med Energikontrollen kan du:

  • se företagets elförbrukning i realtid via surfplatta/mobiltelefon/dator
  • få råd av våra energirådgivare om hur du kan sänka företagets elkostnader
  • få larm till mobilappen vid överskridna gränser för effekt- eller energiuttag
  • över tid analysera och följa upp elförbrukningen i diagram och tabeller
  • se hur elförbrukningen påverkas av apparater som aldrig stängs av
  • spara information om elförbrukningen och jämföra över tid

I tjänsten ingår:

  • Datainsamlingsbox och router som sätts upp vid företagets elmätare
  • Hjälp med installation via telefon
  • Personlig energirådgivning
  • Mobilapp för enkel åtkomst av tjänsten via surfplatta/mobiltelefon/dator

Mobilapplikation ger ökad flexibilitet

Vår mobilapp är verktyget som driftspersonal och fastighetsskötare drömt om: Mobilappen ger dig tillgång till Energikontrollen oavsett var du befinner dig. Du behöver inte ha tillgång till en dator utan kan med hjälp av mobilappen enkelt följa elförbrukningen i realtid. Ladda ner appen Energikontrollen från App Store eller Google Play.

Energikontrollen har delfinansierats med hjälp av Naturskyddsföreningens Bra Miljöval fond - tack vare försäljning av el märkt med Bra Miljöval.

Så funkar det

Du får utrustningen levererad i ett paket som innehåller ett mätöga som du fäster på elmätaren, en datainsamlingsbox som kopplas till mätögat och en router med förinstallerat 3G-abonnemang. Allt levereras konfigurerat och klart och är lätt att installera. Behöver du support vid installationen är det bara att ringa 020-82 40 00, så hjälper vi dig.

Datainsamlingsbox

Boxen kopplas till elmätaren. Via medföljande router skickas mätvärden till en server och vidare till din dator/surfplatta/mobiltelefon – allt sker i realtid. Du håller sedan koll på elförbrukningen, även när du inte är på plats.

Datainsamlingsboxen visar företagets elförbrukning i realtid och hur den påverkas av apparater som aldrig stängs av. Den analyserar och sparar elförbrukningen i diagram och tabeller så att den kan jämföras över tid.

Personlig energirådgivning

Våra energirådgivare hjälper dig att tolka och analysera datan och föreslår åtgärder som minskar företagets elförbrukning. Du får obegränsad personlig rådgivning i ett år. Du bokar tid för rådgivning och blir uppringd av våra energirådgivare på en tid som passar dig.


Boka rådgivning

 

Hur mycket kan företaget spara?

De flesta kan sänka sin energiförbrukning med upp till 20 procent med hjälp av Energikontrollen. Besparingen i pengar blir betydligt större än vad du kan uppnå genom att förhandla om elpriset. Genom att energieffektivisera så kan du spara mellan 75 öre och 1,5 kr per kWh, beroende på vad du har för verksamhet. Att förhandla sig till en rabatt på elpriset handlar ofta om enstaka ören per kWh.

Vilka kan använda Energikontrollen?

Alla företag som vill få kontroll på sin elkostnad och som har tillgång till elmätaren. Du behöver inte ha ett eget WiFi, vi skickar med en 3G-router utan extra kostnad.

Vad kostar det?

Energikontrollen anpassas efter ditt företags behov och vi kan erbjuda olika betalningsupplägg. Kontakta oss på 020-54 00 00 så tar vi fram en lösning som passar företaget.