Reparation värmeväxlare

Vi utför underhållsarbeten, service och reparationer för att din värmeväxlare ska fungera så bra som möjligt.

Mätare

Som fjärrvärmekund ansvarar du själv för din värmeväxlare. Om din fjärrvärmeväxlare inte är lika effektiv som den har varit, eller om den går sönder kan du beställa servicearbeten och reparation från oss. Kostnaden beror på om besöket är planerat eller inte, och om det utförs på ordinarie arbetstid eller inte. Du kan också kontakta andra entreprenörer. Innan du bokar tid för hjälp, kontrollera att det inte är fjärrvärmenätet som är avstängt.

Pris

Prislistan gäller för följande orter: Uppsala, Knivsta, Storvreta, Nyköping, Motala,Askersund, Vänersborg, Haninge, Gustavsberg, Tyresö, Fisksätra och Älta.

Tidsbokning, under ordinarie arbetstid

Alla normala bokningar som planeras in under ordinarie arbetstid.

Grundavgift för kundbesök 500 kronor
Timkostnad 495 kronor per timme

Akut (ej tidsbokad) utryckning, under ordinarie arbetstid

Akuta arbeten vi utför åt kund under ordinarie arbetstid, där kunden ej ansett sig kunnat invänta en ledig normal tidsbokad tid utan önskar få hjälp direkt. Denna typ av insatser innebär att vi får kalla in extra resurser för att kunna hjälpa kunden.

Grundavgift för kundbesök 1 500 kronor
Timkostnad 495 kronor per timme

Insatser utanför ordinarie arbetstid

Insatser som påbörjas och utförs utanför ordinarie arbetstid.

Grundavgift för kundbesök 2 500 kronor
Timkostnad 895 kronor per timme

Prislista för reparationer i PDF-format 

Tips!

Om du vill ha kontinuerlig service på din anläggning erbjuder Vattenfall serviceavtal på ett flertal orter. Serviceavtal innebär att du som kund får en översyn av din anläggning en till två gånger om året. Kontakta kundservice, eller läs mer på vår sida om serviceavtal.

Kontakta kundservice

Ring oss om du har frågor om fjärrvärme.

Telefon: 020-36 00 36
Vardagar 8-16.30

Felanmälan: 020-82 58 58
Öppet dygnet runt

Vanliga frågor och svar

Vattenfalls fjärrvärme ger dig jämn och behaglig inomhustemperatur med obegränsad tillgång till värme och varmvatten. Tack vare fjärrvärmecentralens beprövade och hållbara konstruktion får du en driftsäker leverans av värme som du kan känna dig trygg med.

Självklart kan ni det. Avtalet om fjärrvärmeleverans har tre månaders uppsägningstid om ni önskar göra en definitiv uppsägning. Kontakta kundservice eller er säljare för att göra en skriftlig anmälan.

Uppvärmning är en stor utgift för många av våra kunder. Vi hjälper gärna till om ni vill ha hjälp att se över uppvärmningskostnaderna.

Fjärrvärmepriset varierar från ort till ort och är beroende av flera faktorer. Vi arbetar för att fjärrvärmepriserna ska vara långsiktigt stabila, hålla nere prisökningsnivån och vara bra för miljön. Genom att göra mindre justeringar årligen blir priserna mer förutsägbara. 

På vår sida om våra priser hittar du mer information om vår prispolicy.