Håll koll på avbrotten

Du som är fjärrvärmekund hos Vattenfall kan teckna en kostnadsfri avbrottsprenumeration på Mina sidor. Då blir du informerad om eventuella fjärrvärmeavbrott som påverkar din fastighet.

Man som arbetar med fjärrvärme

Tjänsten har tidigare funnits för våra kunder i Uppsala samt i Haninge, Tyresö och Älta. Nu görs den tillgänglig för samtliga. 

När du tecknar en avbrottsprenumeration kan du lägga till flera personer som blir aviserade vid eventuella avbrott. Du kan förslagsvis lägga till en hyresgäst som driver en verksamhet där varmvattnet är av kritisk betydelse, exempelvis en frisörsalong. 

– Nyttan med denna tjänst är att man som fjärrvärmekund kan planera sin verksamhet eller sina aktiveter ifall man vet om att det planeras ett avbrott under en viss tid, säger Roger Eriksson som är produktansvarig vid Vattenfall Värme Sverige. 

Fjärrvärmeavbrott är väldigt sällsynta. Men det händer att fjärrvärmeleveransen tillfälligt måste stängas av vid större underhållsarbeten. Denna typ av arbete förläggs oftast till sommarhalvåret då avbrotten har väldigt liten påverkan. 

 

Teckna avbrottsprenumeration på Mina sidor