Laddlösningar för företag och organisationer

Oavsett om ni har en eller tusentals anställda, har vi på Vattenfall laddlösningen. Vill du även att besökare och kunder får möjlighet att ladda? Gör laddboxen publik och få möjlighet att skapa intäkter genom laddnätet inCharge.

Olika laddlösningar för olika företag

Det finns flera anledningar till att erbjuda laddning. Är ni ett taxibolag eller hemtjänstföretag som funderar på att använda elbilar i er verksamhet? Vi kan erbjuda rådgivning och installation av framtidssäkra laddstationer på strategiska platser inom ert verksamhetsområde. Vi kan också koppla upp laddboxarna och aktivt övervaka, driftsäkra samt hantera betalningen mellan er och de som laddar.

Eller är ni ett företag som vill använda laddstationerna som en ren kundförmån? Genom att erbjuda laddplatser vid ert shoppingcenter, hotell eller restaurang öppnar ni upp för möjligheten att locka nya kunder eller skapa nya intäktsformer. Vi kan erbjuda nyckelfärdiga lösningar med fullservice.

Är ni istället ute efter att erbjuda anställda möjligheten att ladda tjänstebilen medan de är på jobbet? Oavsett anledning kan vi hjälpa er. Vilken typ av företag är ni?


 Så började Flir Systems att ladda

Flir Systems AB ligger i Täby utanför Stockholm och har cirka 350 anställda. De vill erbjuda sin personal som kör elbil gratis laddning på jobbet, och valde Vattenfall som leverantör. Sex stycken uppkopplade laddboxar, av modell Laddbox Online singel, är installerade på parkeringen vid Flir.

Laddboxarna är uppkopplade till Laddportalen vilket bland annat innebär en högre tillgänglighet. Om en laddbox slutar fungera skickas ett felmeddelande till en servicetekniker som snabbt kan rätta till felet.

Bara för anställda men med laddkort som kan användas i hela InCharge laddnät

För att inte parkeringen ska användas av obehöriga valde Flir att bara deras anställda ska kunna ladda. Det är enkelt gjort med personliga laddkort som är kopplade till just laddstationerna på Flir. I och med att laddstationerna är uppkopplade kan Flir enkelt följa upp hur mycket varje anställd har laddat samt se status på laddstationerna i laddportalen.

Även om Flir valt att enbart låta anställda ladda vid stationerna så kan de anställda använda sitt laddkort vid samtliga laddstationer anslutna till InCharge laddnät. Vid arbetsdagens slut är elbilen fulladdad, och elbilsägaren har större frihet att ta sig iväg på äventyr.

InCharge operatörstjänster

Våra lösningar gör det enkelt för företag, kommuner, köpcentrum och bostadsrättsföreningar att erbjuda elbilsladdning. Rådgivning, installation och administration kan vi sköta åt dig. Men våra operatörstjänster kan du enkelt koppla upp boxen mot laddätet InCharge. Allt du behöver göra är att bestämma vem som ska kunna ladda elbilen hos dig utan kostnad - och vem som behöver betala.


InCharge Non-Public

En smidig lösning för slutna parkeringsgarage eller om enbart anställda ska kunna ladda vid er station. Anställda och kunder betalar själva för sin laddning med laddkort eller laddbricka från InCharge. Ni väljer pris/kWh och InCharge återbetalar er för mängden kWh som laddats.
Kostnad: 200 kr/månad och station (exkl. moms).

Mer om InCharge Non-Public

Gör intresseanmälan

InCharge Public

Vem som helst kan ladda bilen vid er station och företaget blir synligt i InCharge app. Kunder och besökare betalar själva för sin laddning med laddkort, bricka eller app från InCharge. Ni väljer pris/kWh och InCharge återbetalar er för mängden kWh som laddats.
Kostnad: 200 kr/månad och station (exkl. moms).

Mer om InCharge Public

Gör intresseanmälan

InCharge Basic

InCharge Basic är ett smart val för både det lilla och det stora företagets elbilsladdning. Alla användare får personliga laddkort och laddbrickor som registreras på Laddportalen. Ni bestämmer hur ni vill ta betalt. Vi står för kundservice, drift och teknisk support.
Kostnad: 100 kr/månad och station (exkl. moms).

Mer om InCharge Basic

Gör intresseanmälan

Vattenfalls laddboxar för företag

Vi erbjuder flera olika typer av laddboxar och laddstationer. För en eller flera bilar samtidigt, med och utan fasta laddkablar. Ni har också möjlighet att koppla upp er laddbox. Då kan ni styra vilka som kan ladda och enkelt se deras förbrukning. Väljer ni att koppla upp er mot det publika laddnätet InCharge kan ni dessutom låta vem som helst ladda. Ni sätter priset och behåller hela vinsten.

Laddbox bas

Snabb och säker laddning med vår laddbox som passar för den enskilda firman eller för hemmabruk. Går att installera både inomhus och utomhus. Välj en box med fast kabel eller en utan kabel. Du kan boka installationshjälp.

Läs mer om Laddbox bas

Gör intresseanmälan

Laddbox Online

Via Laddportalen kan du som laddboxägare själv hantera användare och bestämma vilka som ska ha tillgång till laddning. Vi ser till att du får en säker laddning eftersom vi ställer in den maximala belastning som ert nät klarar.

Läs mer om Laddbox Online

Gör intresseanmälan