Hantera dina laddboxar

Här har vi samlat allt du som ägare av Laddbox Online behöver. Här loggar du också in på Laddportalen, där du hanterar dina laddboxar.

Laddportalen för laddboxar

Onlinefunktionen och laddportalen ger dig många fördelar:

  • Se vem som laddat och hur mycket

  • Bestäm vilka som ska betala för laddningen

  • Automatisk programuppdatering

Pris för Online-funktionen är 40 kr/månad (från och med 15 januari 2015). Aktuell återbetalning till laddboxägare vid publik laddning är 1,80 kr/kWh inkl. moms, 1,44 kr/kWh exkl. moms.

I Laddportalen kan du se vem som laddat var någonstans och hur mycket. Informationen kan du använda som underlag för vidarefakturering av laddningen om du vill. Du kan se vilka boxar som är lediga eller upptagna. Med funktionen Laststyrning reglerar du att ditt elnät inte belastas för mycket när många laddar samtidigt. Programvaran i dina laddboxar uppdateras automatiskt så att du alltid har den senaste versionen.

Logga in i Laddportalen


Ändra inställningar för din laddbox

Mer information:

Så fungerar Laddportalen

Kontakta kundservice

Ring oss vardagar 8-16.30 om du vill ha mer information om våra laddningstjänster.

Telefon: 020-82 10 00
Från utlandet: +46 771 82 10 00

Vanliga frågor och svar

Tryck på knappen ”Glömt lösenordet?”. Du ombeds då ange din e-postadress. Därefter får du ett mejl med information om ditt användarnamn och lösenord.

Om du inte har din laddbox öppen för publik användning så måste du själv registrera vilka laddkort som ska kunna ladda vid din laddbox. I Laddportalen kan du sedan se hur respektive laddkort har laddat. Detta kan du använda som underlag för att ta betalt av dina användare.

Om du öppnar laddboxen för publik användning kommer, förutom de laddkort som du registrerat i Laddportalen, alla andra som har Vattenfall laddkort att kunna ladda. Dessa laddkort, som inte är registrerade, kommer då faktureras för laddningen av Vattenfall enligt aktuell prislista för normalladdning. Du som laddboxägare kommer få ersättning från Vattenfall.

Även om du öppnar för publik laddning kan du ha registrerade laddkort i Laddportalen. Dessa laddkort kommer inte att faktureras av Vattenfall.