Ta kontroll över din energiförbrukning

EnergyWatch är en förbrukningsmätare som hjälper dig fånga onödiga eltjuvar och spara pengar. Du får även anpassade tips av Energicoachen. Du beställer EnergyWatch i Vattenfalls Energibutik

Beställ här

EnergyWatch ger råd om din elförbrukning

EnergyWatch ger en tydlig översikt av hemmets elförbrukning. Efter installationen kan du enkelt följa och analysera husets elförbrukning i realtid. För att bidra till en mer hälsosam elförbrukning får du även anpassade råd av funktionen Energicoachen.

Fånga eltjuvarna med EnergyWatch

EnergyWatch visar vad som drar mest el i ditt hem i realtid. Sänk din elkostnad med upp till 20 procent. Programmet ger dig en tydlig överblick av hushållets elanvändning. Visste du att flera riktiga eltjuvar är aktiva på natten?

Med EnergyWatch kan du identifiera vad olika elapparater i ditt hem drar och sedan analysera din elförbrukning med hjälp av tydliga diagram och tabeller. Du ser hur din elförbrukning påverkas av apparater som aldrig stängs av och kan jämföra din förbrukning över tid.

  • Följ din elförbrukning i realtid via datorn, surfplattan eller mobilen
  • Få anpassade tips på hur du minskar elförbrukningen
  • Minska din elkostnad med upp till 20 %
Köp EnergyWatch

Energicoachen

För att bidra till en mer hälsosam energiförbrukning får du som har EnergyWatch även anpassade råd av funktionen Energicoachen. Du får till och med notiser till mobilen om du plötsligt skulle avvika från ditt vanliga förbrukningsmönster och börja använda mer energi än normalt. Energicoachen uppmuntrar oss alla till att lära mer om energieffektivisering.

Smart program hjälper dig att spara pengar

EnergyWatch är en datainsamlingsbox som du kopplar till elmätaren. Programmet läser av elmätaren och skickar informationen till ditt privata EnergyWatch-konto.

Programmet känner igen återkommande förändringar och mönster i elförbrukningen. Det ger dig en tydlig bild av hushållets elanvändning. Från din mobil, surfplatta eller dator håller du koll på husets elförbrukning, även när du inte är hemma och när du tror att du har stängt av alla apparater.

Solceller

Du som har solceller på ditt tak och säljer tillbaka el till din leverantör kan inte använda EnergyWatch. EnergyWatch visar i detta fall inte korrekta värden, beroende på att elmätaren inte lämnar tillräcklig information till mätögat.
Beställ EnergyWatch i Vattenfalls Energibutik

Så kommer du igång

Allt du behöver för att kunna använda våra smarta lösningar är en smartphone (fungerar dock inte på Windows phone), surfplatta eller dator och ett trådlöst nätverk (WiFi eller en 3G/4G-router) i närheten av din smarta produkt.
Kom igång med ditt smarta hem

Ladda ner EnergyWatch mobilapp

Vår smarta app kopplar ihop dig med din bostad. Med den kan du enkelt kontrollera och styra hemmets belysning och apparater direkt i din mobil eller surfplatta, var du än är.

Kontakta kundservice

Ring oss vardagar 8-18 om du har frågor kring våra produkter.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vi försöker ständigt förbättra våra produkter. Hjälp oss gärna genom att skicka in dina förbättringsförslag.

Vanliga frågor och svar