Appen - hjärtat i ditt smarta hem

Vår smarta app kopplar ihop dig med din bostad. Med den kan du enkelt kontrollera och styra hemmets belysning och apparater direkt i din mobil eller surfplatta, var du än är. 

Koppla ihop dig med din bostad

Slå på kaffebryggaren från sängen, schemalägg belysningen från semesterorten, sätt på värmen i stugan från bilen, håll koll på temperaturen i akvariet och upptäck fukt på vind eller krypgrund. Dessutom ser du hur mycket el hemmets apparater drar och kan få tips kring din elförbrukning. Allt du behöver är en smartphone eller surfplatta, WiFi och några smarta produkter.

Du kan samla alla dina smarta produkter i en och samma app. Det innebär att du till exempel kan mäta och styra temperaturen i fritidshuset och samtidigt slå på kvällsbelysningen hemma i lägenheten. Köper du produkter som Smart Plug, Smart TempSmart Remote eller Smart Fuktsensor kan du även få varningar skickade till din telefon eller surfplatta om till exempel temperaturen i fritidshuset plötsligt sjunker eller om en hushållsapparat drar onödigt mycket el.

Våra lösningar hjälper dig

Vi hjälper dig att skapa ett hem som är uppkopplat och intelligent. Vår kunskap och våra lösningar passar lika bra för villor som fritidshus och lägenheter.

Nyckeln till ditt smarta hus

EnergyWatch-appen gör det enkelt att få överblick. Appen uppdateras och förbättras kontinuerligt med ny funktionalitet utifrån inkomna önskemål från användare. Appen får därtill möjlighet att koppla upp och styra nya smarta produkter allteftersom.

Du kommer igång med ditt smarta hem genom att ladda ner EnergyWatch-appen från Google Play eller App Store och skapa ett konto. Därefter kan du ansluta och installera dina smarta produkter. När du laddat ner appen kan du prova alla funktioner via knappen "Testa".

Energicoachen

För att bidra till en mer hälsosam energiförbrukning får du som har EnergyWatch även anpassade råd av funktionen Energicoachen. Du får till och med notiser till mobilen om du plötsligt skulle avvika från ditt vanliga förbrukningsmönster och börja använda mer energi än normalt. Energicoachen uppmuntrar oss alla till att lära mer om energieffektivisering.

Hemmet i din smartphone

EnergyWatch-appen gör det enkelt att få överblick över hemmets smarta produkter. Appen gör det även möjligt för dig att följa din elförbrukning i realtid. Du kan till och med se elpriser timme för timme. Alla kan använda timprisfunktionen, inte bara du som redan är kund hos Vattenfall och är registrerad användare av EnergyWatch. Det enda du behöver göra är att installera appen och välja ”Visa Demo och Timpriser”. Demoläget ger dig även en inblick i andra EnergyWatch-funktioner.

Kontakta kundservice

Ring oss vardagar 8-18 om du har frågor kring våra produkter.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vi försöker ständigt förbättra våra produkter. Hjälp oss gärna genom att skicka in dina förbättringsförslag.