På Vattenfall har vi bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Därför arbetar vi aktivt för att driva omställningen till ett hållbart energisystem. Fjärrvärme är ett utmärkt sätt att producera hållbar värme och en viktig del av det framtida energisystemet.

Fjärrvärme är miljöriktigt, kostnadseffektivt och driftsäkert med låg underhållskostnad. Här förklarar vi hur det fungerar. 

Lär dig hur fjärrvärme funkar

Besök våra företagssidor för att hitta information om vilka fjärrvärmetjänster vi erbjuder din bostadsrättsförening.

Till företagssidorna

Nyheter

På Vattenfall har vi bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi är på en spännande resa och vill gärna lyssna till och lära oss av dina åsikter, behov och önskemål.

Vattenfall har beslutat investera i ett nytt värmeverk i Uppsala. Därmed fasar Vattenfall ut det sista fossila bränslet för att ge Uppsalaborna möjlighet till en fossilfri uppvärmning. Som komplement undersöks förutsättningarna för att addera en turbin för elproduktion.

Vattenfall InHouse lanseras till kommersiella fastighetsägare: En smidig och hållbar helhetslösning för el, värme och laddning.

Kontakta oss

Kontakta kundservice om du har några frågor rörande fjärrvärme.
Telefon: 020-36 00 36
Vardagar kl 8–18

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.

Visste du att...

Även värme kan återvinnas. Överflödig värme från till exempel industrier och datahallar återvinns och blir till fjärrvärme.