Hållbar uppvärmning

På Vattenfall har vi bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Därför arbetar vi aktivt för att driva omställningen till ett hållbart energisystem. Fjärrvärme är ett utmärkt sätt att producera hållbar värme och en viktig del av det framtida energisystemet.Skaffa fjärrvärme till huset   För BRF:er och företag

Så fungerar det

Fjärrvärme är miljöriktigt, kostnadseffektivt och driftsäkert med låg underhållskostnad. Här förklarar vi hur det fungerar.

Priser

Välj din ort och se prislistor, beräkna din kostnad och jämför med andra uppvärmningsformer.

Kallt i huset?

Om du upplever något problem med din värme eller ditt varmvatten kan du försöka lösa problemet med hjälp av vår felsökning. 

Säg hej till hållbar värme

Och hejdå till 200 000 ton koldioxid per år. Nu är Carpe Futurum, Uppsalas nya biobränsleanläggning invigd och vi fortsätter resan mot ett fossilfritt liv.

Följ med på rundtur!

Smart termostat

Ta kontroll över din värmeförbrukning och få ett behagligare inomhusklimat på köpet. Med hjälp av mobilappen kan du styra, följa och planera husets uppvärmning utan att behöva vara på plats.

Ta reda på mer

Miljö och hållbarhet

Miljön påverkas av all energiproduktion och ibland även klimatet. Därför har det betydelse vilka energival vi gör.

Din förbrukning

På Mina Sidor kan du lösa de flesta ärenden själv. Där kan du komma åt din faktura och få en detaljerad överblick av din värmeförbrukning.

Kontakt

Kontakta kundservice om du har några frågor om fjärrvärme.
Telefon: 020-36 00 36
Vardagar kl 8–18

 

Flyttanmälan

Anmäl din flytt till oss om du flyttar till eller från ett hus med fjärrvärme från Vattenfall. 

Vanliga frågor och svar

Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.