Energifyllda drömmar inför flytten

Dags att flytta? Går du runt och bubblar med tankar och drömmar om hur den blå soffan skulle passa perfekt i ditt nya vardagsrum? Eller kanske har drömfasen redan fallit offer för en oändlig att-göra-lista med saker som bara måste fixas? Oavsett vilken fas du är i och vart du flyttar så är du inte ensam.

Alla vi med tankar om flytt känner igen oss i lyckan över att tillbringa timmar surfandes på webben för att hämta inspiration. En undersökning gjort av researchbyrån Rosén & Månsson visar att detta gäller oavsett om du är ung och flyttar för första gången, eller om du är en van flyttare som är på väg till ett större boende. Den härliga känslan för hur det nya hemmet ska bli precis rätt kan dock grumlas av känslan att det är så svårt att pussla ihop alla rutiner som bara måste fungera.

Drömmar går före det praktiska

Oavsett om du flyttar till ditt alldeles första boende eller om du tagit beslutet att flytta till ett hus så är det här möjligheternas tid fylld av kreativitet och drömmar. Även om man ibland känner sig som Björn Skifs karaktär Rutger Jönåker i Drömkåken, så lever man på hoppet att även det mest omöjliga nog ska gå med lite hjälp och rätt verktyg.

– Framför skärmen läggs mycket tid. Både på att kika på saker man har råd med, och sådant man bara kan drömma om, säger Johan 25 år, en av deltagarna i undersökningen.

Packa med elen när du flyttar

För att du ska kunna lägga mer energi på roligare saker, som att skrolla igenom tusentals snygga taklampor på Pinterest, så har vi gjort det enkelt och smidigt för dig att ordna elavtalet på din nya adress. Antingen ringer du oss, där vi ger dig den hjälp du behöver. Där kan vi även ordna så att du kan ta med dig ditt nuvarande elavtal med befintliga villkor om du så önskar. Eller så löser du själv elavtalet i flytten online.

Med detta ordnat slipper du risken att få ett så kallat anvisat avtal, som oftare är ett dyrare alternativ och alltså en onödig extrakostnad. Ett anvisat avtal är något du annars får automatiskt från bolaget som äger elnätet i området dit du flyttar, om du inte gör ett aktivt val.

Dröm vidare – med en elektrisk twist

Elektricitet spelar roll stor och många går och drömmer om att följa med den tekniska utvecklingen med nya spännande produkter. Kanske har du spanat in en ny smart-tv för att förgylla vardagen, eller så drömmer du större och tänker på hur ditt hem kan bli så energi- och klimatsmart som möjligt.

Så, se till pricka av ytterligare en sak i din att-göra-lista, så kan du fortsätta drömma och planera den nya bostaden. Kanske drömmer du om den senaste tekniken och har spanat in en lösning för att automatiskt styra belysningen hemma, eller så drömmer du större och tänker på hur ditt hem kan bli så energi- och klimatsmart som möjligt. Tillsammans kan vi förverkliga målet att bli fossilfria inom en generation och att leva allt mer klimatsmart.