Intresseanmälan elavtal

Det ska vara enkelt att bli kund hos oss. Detta är tjänsten för dig som är bunden till ett elavtal med en annan leverantör och vill bli kontaktad när det är dags att byta.

Gör en intresseanmälan

Vi återkommer med ett erbjudande när ditt nuvarande elavtal går ut

 

Vanliga frågor & svar

För att få el till din bostad behöver du två avtal, ett elnätsavtal med det elnätsföretag som äger elledningarna där du bor, och ett elavtal med det elhandelsföretag du väljer att köpa elen av. När du tecknar elavtal med Vattenfall kan vi även hjälpa dig att teckna ett elnätsavtal med det elnätsföretag som äger elledningarna i ditt område.

Få hjälp med flytten på 60 sekunder

Det går givetvis bra att själv ringa ditt nätbolag och anmäla flytt genom att säga upp eller teckna nytt elnätsavtal.

Om vi är ditt elnätsbolag, det vill säga det företag som transporterar elen till din bostad, får du en faktura för ditt elnätsabonnemang och elöverföringen från oss. Elnätsbolag kan du inte välja själv utan beror på var i landet du bor.

Se vem som är nätägare där du bor

Om det fortfarande kommer fakturor från elhandelsbolaget Vattenfall så ber vi dig kontrollera de datum som finns angivet på fakturan, stämmer inte dessa med avtalat slutdatum så kontaktar du oss.

1. Elpris - den el du förbrukar
Du kan själv påverka hur mycket du betalar för din el. Dels kan du minska mängden el du använder, dels kan du välja det elhandelsföretag och elavtal som passar dig.

2. Elnätsavgift - en abonnemangsavgift och en rörlig överföringsavgift
Abonnemangsavgiften utgår från storleken på din huvudsäkring. Se därför till att du inte har en större huvudsäkring än du behöver. Den rörliga avgiften påverkas av hur mycket el du använder.

3. Skatter 
I det totala elenergipriset ingår skatt och myndighetsavgifter med cirka 30-40 procent. 

Läs mer om fakturans olika delar på vår fakturaförklaring.

Ditt fakturabelopp baseras på den el som du förbrukat under den aktuella tidsperioden. På Mina sidor kan du se din förbrukning och jämföra det med beloppet på din faktura.

För att sänka din elkostnad finns det några saker du kan se över: