Hitta rätt elavtal

Med ett elavtal skräddarsytt för dina behov och bättre kostnadskontroll kan du tillbringa mer tid ihop med familj, vänner och det som verkligen intresserar dig. Dessutom får du rabatt på smarta energilösningar i webbshoppen Vattenfalls Energibutik. Allt för att hjälpa dig spara energi och pengar.

När du tecknar elavtal kan du välja om din el ska komma från sol, vind eller något annat energislag.

Bor du i villa eller radhus är energikostnaden ofta en stor utgift. Därför ger vi dig som kund möjlighet att prata med en av våra energiexperter om hur du kan sänka din energikostnad. Vi har även produkter och lösningar som hjälper dig få bättre kontroll på vad som dar energi i ditt hem. Med professionell hjälp är vi övertygade om att du kommer spara en hel del pengar. Självklart hjälper vi även dig som har lägenhet eller fritidshus.

Våra elavtal

Rörligt elpris

Elavtal med rörligt pris följer elbörsen, och kan därför både gå upp och ner. Passar dig som vill ha låga elpriser, men samtidigt är beredd att ta risken att priset kan stiga både fort och kraftigt.

  • Oftast lönsammast i längden
  • Ingen bindningstid
  • För dig som har marginal att klara tillfälliga pristoppar

Läs mer om elavtal med rörligt elpris


Fast elpris

Väljer du elavtal med fast pris behöver du inte fundera över elmarknadens toppar och dalar, och slipper prishöjning om elpriserna går upp. Passar dig som vill veta vad du ska betala varje månad. 

  • Du vet vad elen kommer kosta under en längre tid
  • Extra trygghet om du lägger till en bytesrätt - enkelt att byta avtal om priset sjunker
  • Bindningstider från 6 månader till 3 år

Läs mer om elavtal med fast elpris


Vår rekommendation

Det torra vädret håller i sig. Det innebär att vi har fortsatt låga nivåer i de svenska vattenmagasinen, vilket påverkar elpriset. Vi rekommenderar kunder att se över sina elavtal. Med de längre elavtalen kan du känna dig tryggare. Då försäkrar du dig mot snabba väderomslag och händelser på marknaden under vintern.

Om du känner dig osäker över vilket elavtal som passar bäst för dig, är du alltid välkommen att kontakta kundservice på telefon 020-82 00 00.

Gör du inget val får du ett Anvisningsavtal, som ofta har en högre kostnad.

Som kund hos oss får du fina kunderbjudanden och gratis energirådgivning där våra energiexpeter hjälper dig att använda elen smartare.

Teckna elavtal

Kontakta kundservice

Ring oss om du har frågor kring våra produkter och tjänster.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vardagar 8-18

Vanliga frågor och svar