Vi kan stolt säga att den el du köper av oss i Sverige är fossilfri. Den kommer från sol-, vind-, vatten- och kärnkraft. Det innebär att du som kund enkelt är med och bidrar till ett fossilfritt liv – oavsett vilket av våra elavtal du väljer. Följ med oss på resan mot ett fossilfritt liv.

När du ska teckna avtal

När du klickar på Teckna elavtal får du alla våra avtal presenterade för dig och du ser direkt vad din beräknade elkostnad per månad skulle bli med de olika avtalen. För att få en så bra uppskattning av din elkostnad som möjligt kan du själv uppge hur mycket el du förbrukar under ett år. Du hittar din beräknade årsbrukning på din nuvarande elfaktura.  

Om du ger oss en fullmakt när du fyller i dina kontaktuppgifter, så säger vi upp ditt gamla avtal i samband med att du tecknar ett nytt elavtal med oss. Vi sköter då också all kontakt med ditt elnätsbolag. 

Du behöver två olika avtal

För att elen ska fungera i ditt hem behöver du ett elhandelsavtal och ett elnätsavtal

Ett elhandelsavtal behövs för att du ska kunna börja använda elen i dittt hem. Det kan du teckna med valfri leverantör, ett så kallat elhandelsföretag. Elavtalet är det som främst reglerar hur mycket du betalar för själva elen som du använder, till exempel varje gång du tänder en lampa eller använder spisen.  

Elnätsavtalet tecknar du med det elnätsföretag som äger nätet och elledningarna där du bor, din nätägare. Du kan inte välja nätägare själv eftersom det bara finns en nätägare per område runt om i landet. Det är din nätägare som äger, bygger och underhåller elnätet där du bor. Vem som är din nätägare där du bor eller dit du ska flytta kan du se här.  Om du ger oss en fullmakt när du tecknar elavtal med oss så kan vi hjälpa dig att säga upp ditt gamla elavtal och även sköta kontakten med elnätsbolaget. Om Vattenfall äger nätet i ditt område kan du se våra elnätspriser här. (Pris på elavtal hittar du om du klickar på Teckna elavtal).

Om ditt elhandelsföretag och din nätägare ingår i samma concern får du oftast en faktura där samtliga elkostnader redovisas, såväl för elnät som för elhandel. Så är det om du har ett elhandelsavtal hos oss samtidigt som Vattenfall Eldistribution är din nätägare.

Vanliga frågor och svar

Kontakta kundservice

Vi berättar gärna mer om våra elavtal och hjälper dig att hitta rätt.

Ring oss vardagar 8-18 om du har frågor kring våra produkter och tjänster.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00