Luftvärmepump
Spara tusenlappar varje år med en luftvärmepump

Renare luft får du på köpet.

Luftvärmepump - en lönsam investering

En värmepump ger behaglig inomhustemperatur och ren inomhusluft redan från första dagen. Du kommer även se betydande långsiktiga effekter av investeringen, som att du minskar din värmekostnad för din bostad med upp till 55 %. En luft-luftvärmepump är det som i folkmun kallas för luftvärmepump.

Luftvärmepumpens många fördelar

Det finns många fördelar med att ha en luftvärmepump. Förutom behaglig värme och en rejält minskad energikostnad finns flera andra användningsområden och fördelar:

 • Bättre inomhusklimat
 • Pumpen har ett inbyggt filter som fångar upp damm, pollen, och obehagliga lukter. Hela din bostad får en bättre inomhusmiljö.

 • Luftkonditionering
 • Varma dagar kan pumpen enkelt förvandlas till luftkonditionering. För bara 1-7 kr per dag får du en behaglig svalka.

 • Kan användas som avfuktare
 • Vid hög luftfuktighet kan du använda pumpen som avfuktare. Du kan även använda den i fuktiga utrymmen som i till exempel en källare.

 • Det nordiska klimatet
 • Pumparna vi erbjuder är anpassade för Nordens kalla vintrar och avger en behaglig värme även vid låga temperaturer utomhus.

 • Värmen sprids genom hela bostaden
 • Värmepumparna optimerar luftflödet och kan sprida värmen över en stor yta på kort tid. Det ger en varm och komfortabel miljö även när det är som kallast utomhus.

 • Låg totalkostnad
 • Beroende på husets planlösning och årsförbrukning kan du spara upp till 50 000 kr under en femårsperiod. Pumpen har med andra ord betalat av sig själv på bara några år. Om du värmer ditt hus med fjärrvärme eller med en fungerande bergvärme- eller pelletsanläggning så är en luftvärmepump inte lika lönsam. Läs mer om besparingen du gör med en pump.

2-20140515-134953

Priser

Vi vill erbjuda våra kunder ett förmånligt pris vid köp av luftvärmepump. Därför kan du som Vattenfallkund köpa en pump från marknadens ledande tillverkare till ett förmånligt paketpris där installation ingår. Dessutom får du huskontroll, tillbehör och fjärrstyrning värda upp till 8 395 kr på köpet! Nyhet är också att du kan delbetala via Ikano Bank.

Eftersom installationen utförs av auktoriserade installatörer går det att göra ROT-avdrag för arbetet och det sänker också ditt pris och gör investeringen ännu mer sparsam. Nedan kan du se pris före och efter ROT-avdrag för tre utvalda pumpar. En av pumparna har dessutom vunnit Energimyndighetens Bäst-i-test.

LG Libero 9

Ekonomipaketet

LG Libero 9

Som om det inte vore nog med upp till 55 % lägre värmekostnader och en ljudnivå på nästan ohörbara 19 dB. Perfekt för fritidshuset.

- Hög prestanda som ger stor besparing
- Hög luftomsättning och bra värmespridning

Sladdlös LED-utomhusbelysning på köpet

LG Libero 9 pris

Läs mer om Ekonomipaketet

Panasonic NE9PKE

Komfortpaketet

Panasonic NE9PKE

För dig som månar om temperatur, luftkvalitet, inomhusklimat och vill minska dina energikostnader. Fjärrstyrning ingår.

- Effektivt luftreningsfilter
- Värmespridning vid låg utomhustemperatur

Vitlackerat utomhusskydd på köpet.

Panasonic NE9PKE pris

Läs mer om Komfortpaketet

LG Prestige 9

Kontrollpaketet

LG Prestige 9

Värmepumpen som i Energimyndighetens test blev bäst när det är som kallast utomhus och den bästa energibesparingen var du än bor i landet. Fjärrstyrning ingår.

* Bäst-i-test enligt Energimyndigheten mars 2013.

Smart Plug för extra kontroll på köpet.

LG Prestige 9 pris

Läs mer om Kontrollpaketet

 • Bli kontaktad om luftvärmepump
  Vattenfall samarbetar med

Kontakta oss

Så hjälper vi dig med dina frågor om våra luftvärmepumpspaket.

020-82 00 00
Vardagar kl 8-18

2-20140515-134953

Med Vattenfalls luftvärmepumpspaket får du:

 • En unik paketlösning
 • Huskontroll och installation ingår
 • 5 års garanti och fri telefonsupport

En av de största i landet på luftvärmepumpar

Vattenfall är idag tillsammans med samarbetspartnern Varmt & Skönt en av landets ledande leverantörer och installatörer av värmepumpar. Hos oss får du en skräddarsydd lösning med 5 års garanti.

5 års garanti

Huskontroll, tillbehör och garanti

Vi börjar alltid med en huskontroll, som innefattar kontroll av luftfuktighet i krypgrund och renlighet i ventilationssystemet. Det handlar om att hitta rätt placering och kontrollera bostadens förutsättningar. Du får även 5 års garanti på både pump och installation samt fri telefonsupport.

 

Rikstäckande trygg installation

Rikstäckande trygg installation

För att installera pumpen kommer certifierade luftvärmepumpstekniker från vår samarbetspartner Varmt & Skönt hem till dig. Installation ingår* i erbjudandet och det spelar ingen roll var i landet du bor. *Vid arbeten på öar kan ytterligare kostnader tillkomma