Luftvärmepump
För varmt i stugan? Eller för kallt?

Välj svalka eller värme från en luftvärmepump beroende på vad sommaren erbjuder.

Luftvärmepump - en lönsam investering

En värmepump ger behaglig inomhustemperatur och ren inomhusluft redan från första dagen. Du kommer även se betydande långsiktiga effekter av investeringen, som att du minskar din värmekostnad för din bostad med upp till 55 %. En luft-luftvärmepump är det som i folkmun kallas för luftvärmepump.

Luftvärmepumpens många fördelar

Det finns många fördelar med att ha en luftvärmepump. Förutom behaglig värme och en rejält minskad energikostnad finns flera andra användningsområden och fördelar:

 • Bättre inomhusklimat
 • Pumpen har ett inbyggt filter som fångar upp damm, pollen, och obehagliga lukter. Hela din bostad får en bättre inomhusmiljö.

 • Luftkonditionering
 • Varma dagar kan pumpen enkelt förvandlas till luftkonditionering. För bara 1-7 kr per dag får du en behaglig svalka.

 • Kan användas som avfuktare
 • Vid hög luftfuktighet kan du använda pumpen som avfuktare. Du kan även använda den i fuktiga utrymmen som i till exempel en källare.

 • Det nordiska klimatet
 • Pumparna vi erbjuder är anpassade för Nordens kalla vintrar och avger en behaglig värme även vid låga temperaturer utomhus.

 • Värmen sprids genom hela bostaden
 • Värmepumparna optimerar luftflödet och kan sprida värmen över en stor yta på kort tid. Det ger en varm och komfortabel miljö även när det är som kallast utomhus.

 • Låg totalkostnad
 • Beroende på husets planlösning och årsförbrukning kan du spara upp till 50 000 kr under en femårsperiod. Pumpen har med andra ord betalat av sig själv på bara några år. Om du värmer ditt hus med fjärrvärme eller med en fungerande bergvärme- eller pelletsanläggning så är en luftvärmepump inte lika lönsam. Läs mer om besparingen du gör med en pump.

 • Fjärrstyr din luftvärmepump
 • Var du än befinner dig kan du fjärrstyra din luftvärmepump. Har du tillgång till WiFi väljer du Smart Remote, där du via vår app kan styra och reglera luftvärmepumpen. Med en Smart Remote kan du dessutom lägga in program så att du till exempel får svalare temperatur i huset på natten. Har du inte tillgång till wifi kan du fjärrstyra luftvärmepumpen via sms. Läs mer om Smart Remote.

2-20140515-134953

Priser

Vi vill erbjuda våra kunder ett förmånligt pris vid köp av luftvärmepump. Köp en pump från marknadens ledande tillverkare till ett nu ytterligare sänkt paketpris där installation ingår. Dessutom får du huskontroll, tillbehör och fjärrstyrning värda upp till 6 800 kr på köpet. Beställer du nu får du utöver detta en värdecheck på 300 kr att handla vad du vill för i Vattenfalls Energibutik.

Vill du lägga pengar på annat under semestern och betala senare? Välj att delbetala med Ikano Bank. Vår samarbetspartner Varmt & Skönt kan hjälpa dig med att svara på frågor och utföra ansökan till Ikano Bank direkt i samtalet.

Eftersom installationen utförs av auktoriserade installatörer går det att göra ROT-avdrag för arbetet och det sänker också ditt pris och gör investeringen ännu mer sparsam. Nedan kan du se pris före och efter ROT-avdrag för tre utvalda pumpar. En av pumparna har dessutom vunnit Energimyndighetens Bäst-i-test.

LG Libero 9

LG Libero 9

Som om det inte vore nog med upp till 55 % lägre värmekostnader och en ljudnivå på nästan ohörbara 19 dB. Perfekt för fritidshuset.

- Hög prestanda som ger stor besparing
- Hög luftomsättning och bra värmespridning

Värdecheck och 25% rabatt på luftavfuktare eller luftrenare vid köp av luftvärmepump

Pris med ROT-avdrag för LG LIbero 9

Läs mer

Panasonic NE9PKE

Panasonic NE9PKE

För dig som månar om temperatur, luftkvalitet, inomhusklimat och vill minska dina energikostnader.

- Effektivt luftreningsfilter
- Värmespridning vid låg utomhustemperatur

Värdecheck och 25% rabatt på luftavfuktare eller luftrenare vid köp av luftvärmepump

Pris med ROT-avdrag för Panasonic

Läs mer om Panasonic NE9PKE

LG Prestige 9

LG Prestige 9

Värmepumpen som i Energimyndighetens test blev bäst när det är som kallast utomhus och den bästa energibesparingen var du än bor i landet.

* Bäst-i-test enligt Energimyndigheten mars 2013.

Värdecheck och 25% rabatt på luftavfuktare eller luftrenare vid köp av luftvärmepump

Pris med ROT-avdrag för LG Prestige 9

Läs mer om LG Prestige 9

 • Bli kontaktad om luftvärmepump
  Vattenfall samarbetar med

Kontakta oss

Så hjälper vi dig med dina frågor om våra luftvärmepumpspaket.

020-82 00 00
Vardagar kl 8-18

2-20140515-134953

Med Vattenfalls luftvärmepumpspaket får du:

 • En unik paketlösning
 • Huskontroll, fjärrstyrning och installation
 • 5 års garanti och fri telefonsupport

En av de största i landet på luftvärmepumpar

Vattenfall är idag tillsammans med samarbetspartnern Varmt & Skönt en av landets ledande leverantörer och installatörer av värmepumpar. Hos oss får du en skräddarsydd lösning med 5 års garanti.

5 års garanti

Huskontroll, fjärrstyrning och garanti

Vi börjar alltid med en huskontroll, som innefattar kontroll av luftfuktighet i krypgrund och renlighet i ventilationssystemet. Det handlar om att hitta rätt placering och kontrollera bostadens förutsättningar. Du får även 5 års garanti på både pump och installation samt fri telefonsupport.

När du beställer en luftvärmepump från oss får du alltid ett erbjudande om fjärrstyrning. Har du tillgång till wifi väljer du Smart Remote. Då ersätter du pumpens fjärrkontroll med din egen mobil. Via vår EnergyWatch-app kan du styra, reglera och schemalägga din luftvärmepump, var du än befinner dig. Hårdvara, app och två års abonnemang ingår alltid. Har du inte tillgång till WiFi får du möjlighet att fjärrstyra via sms istället.

 

Rikstäckande trygg installation

Rikstäckande trygg installation

För att installera pumpen kommer certifierade luftvärmepumpstekniker från vår samarbetspartner Varmt & Skönt hem till dig. Installation ingår* i erbjudandet och det spelar ingen roll var i landet du bor. *Vid arbeten på öar kan ytterligare kostnader tillkomma